To je to što me zanima!

Izručenje ili ne: Vrhovni sud će sljedeći tjedan objaviti odluku

Perkovićev odvjetnik Ante Nobilo smatra da se zbog zastare moralo odbiti izručenje Njemačkoj. Žalbu je uložio i DORH koji ističe da je sud odlukom povrijedio zakon
Vidi originalni članak

Vrhovni sud u petak je raspravljao o žalbama na odluku Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu o izručenju Josipa Perkovića Njemačkoj, no odluku će objaviti tek sljedeći tjedan.

Žalbu je podnio Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo koji tvrdi da je Izvanraspravno vijeće zbog zastare moralo odbiti izručenje. Osim toga, on smatra da je sudac Ivan Turudić pogriješio kada je odlučio neispitivati tzv. dvostruku kažnjivost, piše Jutarnji list.

Tužiteljstvo je već dva puta odbacilo prijave protiv Perkovića za Đurekovićevo ubojstvo. Nobilo je uvjeren da njegov klijent ni u Njemačkoj ne bi imao pošteno suđenje.

Žalba DORH-a

Državno se odvjetništvo također žalilo Vrhovnom sudu na odluku Izvanraspravnog vijeća. DORH je istaknuo da je sud povrijedio zakon te pogrešno i nepotpuno utvrdio činjenično stanje kada je zaključio da u slučaju Perković nije nastupila zastara.


Idi na 24sata

Komentari 200

  • ben hur panonius 18.01.2014.

    daj više maknite i nobila i perkovića ovo nema kraja..niste normalni

  • ben hur panonius 18.01.2014.

    sve ovo ukazuje koliko smo odmakli od bivše države,ponosan sam na istinske domoljube koji su i život žrtvovali za Hrvatsku a mi koji smo preživjeli nismo dostojni biti ni u njihovoj sjeni,rat je uzeo one najodanije zemlji i narodu i zato nas nema tko voditi osim onih koje vodi samo osobni interes...

  • ben hur panonius 18.01.2014.

    uz njih dvojicu izručio bih kompletnu vladu i nobila kao i ono preostalo dvoje odvjetnika koji su zaboravili na razliku između dobra i zla u ime šuškavih eurona..

Komentiraj...
Vidi sve komentare