To je to što me zanima!

Izvadili joj cistu od 10 kg koja je rasla dvije godine

Djevojku (15) pet dana nakon operacije su pustili kući. U cisti koja je rasla dvjie godine bilo je skoro 8,5 litara tekućine. Pritiskala je unutarnje organe
Vidi originalni članak

Zagrebačka srednjoškolka N. D. (15) u sat i pol postala je lakša za deset kilograma! Kirurg Zoran Bahtijarević iz klinike u Klaićevoj izvadio joj je s liječničkim timom 27. travnja iz trbuha cistu tešku gotovo kilogram i pol, u kojoj su bile 8,4 litre tekućine. Ovo je prvi slučaj u Hrvatskoj da je cista na jajnicima narasla do ovolikih razmjera u djeteta u toj dobi i riječ je, kaže Bahtijarević, doslovce o čudu. S Nives Šikanić-Dugić i Hrvojem Maretićem Bahtijarević je tekućinu i cistu izvadio kroz rupicu na pupku široku 1,5 centimetar. Kirurg ističe da se stanje djevojčice može usporediti s porođajem, s obzirom na povećanje volumena trbuha i dekompresiju koja je nastala nakon što je sve izvađeno. Operacija je trajala 90 minuta. Djevojčici je cista pritiskala unutarnje organe. Cista je rasla pune dvije godine.
- Nasreću, svi su organi u redu, iako će im trebati nekoliko mjeseci da počnu funkcionirati sad kad pritiska više nema - pojasnio je Bahtijarević. Djevojka je do prije pet dana imala napuhnut trbuh. Prije dvije godine počeo se povećavati, ali to je pripisala naglom debljanju u pubertetu. Uvijek je, rekla nam je, imala čvrste mišiće na tijelu, pa joj nije bilo neobično što joj je i trbuh tvrd. Ipak, pregled početkom travnja je pokazao da u trbuhu nešto postoji, a N. D. i njezini roditelji su se prenerazili od šoka.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • anchy_g 02.05.2010.

    mayhem26, rekla bih od pive... :S

  • memory 02.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • PapaŠtrumpf 02.05.2010.

    Ima Cista u blizini Imotskog

Komentiraj...
Vidi sve komentare