To je to što me zanima!

Izvan bolnica je od Covida do listopada umrlo 19 ljudi: 'I njih ćemo pribrojiti u statistiku...'

Ravnatelj HZJZ-a rekao je kako umrle od Covida izvan bolnica i dalje ne pribrojavaju u dnevnu statistiku, ali da će korigirati brojke kad dobiju taj podatak od početka epidemije do kraja godine. Za sad imaju do listopada
Vidi originalni članak

Upitali smo Stožer jesu li počeli pribrojavati u dnevnu statistiku i umrle od korona virusa izvan bolnica. Ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak odgovorio je kako nisu, ali da će taj broj korigirati kad dobiju podatke do kraja godine. 

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU Rekord u Britaniji: Umrlo čak 1564 zaraženih u jednom danu

- Mi s vama komuniciramo broj umrlih u bolnicama jer taj podatak možemo dobiti u roku 24 sata. Mi ćemo korigirati broj s onim osobama koje su umrle od Covida, ali na nekom drugom mjestu. Naš sustav praćenja mortaliteta podrazumijeva pismenu prijavu smrtnosti sa svim podacima koji su potrebni za mortalitetnu statistiku DZS-a i HZJZ-a, a ponekad se dogodi da u toj prijavi smrti ima nekih nelogičnosti pa se ona vraća onome tko ju je popunio, a onda se čeka da se vrati, stoga ta mortalitetna statistika ponekad kasni - rekao je. 

POZITIVNE VIJESTI Beroš: Hrvatska ima najveći pad novozaraženih u zadnja 2 tjedna

Za sada imaju podatak o preminulima od Covida izvan bolnica, dodao je, od početka epidemije do listopada.

- Epidemiolozi koji se time bave su završili s tim do 10. mjeseca. Tako imamo podatak da je do kraja listopada od Covida izvan bolnica umrlo 19 ljudi, a kolika će biti brojka do kraja godine, to ćemo vidjeti. Imat ćemo ih za nekih mjesec dana i sve ćemo ih pribrojiti - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • 13.01.2021.

    ostali su umrli od vaših ciljanih mjera skoro pa 10 000 za koje ćete odgovarat skup s plenkovićem

  • NikolaTesla 13.01.2021.

    Capica, zaboravil si pribrojit i nestale planinare u Nepalu, posadu i putnike Indonezijskog aviona, te posadu Kurska. Možda ti onda brojevi budu pasali. :P

  • radilitko 13.01.2021.

    Što je konzumerizan? Ides liftom na drugi kat i vise puta tjedno u teretanu. U autu imas klimu a odlazis u saunu. Nosis masku i cjepis se protiv virusa. Ono sto priroda daje je shit a ono sto platis je cool. Glupost! Znam puno njih koji su se kao bolesni drzali mjera i zivili pod staklenim zvonom i svi su dobili koronu. Virusi, bakterije i gljivice se moraju konzumirat jer tako funkcionira nas imuno-sistem. To sto cini stozer je potpuno suprotno. Zbog starijeg stanovnistva koji nemaju imunitet unistili su svjetsku ekonomiju, oduzeli sva ljudska prava, zatvorili su mlade i zdrave ljude. Pametnom dosta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare