To je to što me zanima!

Izvanredna sjednica Sabora o arbitraži u srijedu i četvrtak

PIRANSKI ZALJEV Hrvatski sabor sastat će se na izvanrednoj sjednici idućeg tjedna kako bi raspravili novonastale okolnosti oko arbitraže Hrvatske i Slovenije
Vidi originalni članak

Vlada je poslala pismo Europskoj komisiji i Arbitražnom sudu s pojedinostima skandala vezanih za arbitražni sporazum Hrvatske i Slovenije, a Sabor se idućeg tjedna sastaje kako bi raspravio o tom problemu, javlja HRT.

U srijedu i četvrtak, 29. i 30. srpnja, zastupnici Hrvatskog sabora sastat će se na izvanrednoj sjednici kako bi raspravili novonastale okolnosti u arbitraži Hrvatske i Slovenije oko Piranskog zaljeva. 

Zahtjev za sazivanje posebne sjednice poslala je Vlada nakon što je u petak održala telefonsku sjednicu.

Podsjetimo, skandal je izbio nakon što je u javnost dospjela snimka razgovora između suca u postupku Jerneja Sekoleca i predstavnice za praćenje arbitraže i službenice slovenskog ministarstva vanjskih poslova Simone Drenik koji su međusobno, protiv pravila, dijelili informacije. Oboje su nakon toga dali otkaz.

Brojni hrvatski političari 'digli su se na noge' i zahtijevaju da Hrvatska napusti ugovor o arbitraži sa Slovenijom kojeg sada smatraju nevažećim.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • tonkica344 26.07.2015.

    Znam da će se HDZ založiti za interese hrvatskog naroda, zato samo naprijed!

  • tonkica344 26.07.2015.

    Samo naprijed zajedno! U pravu smo i nitko nam to ne može oduzeti!

  • freudenberg 25.07.2015.

    Slovenci su u velikim problemima. Svu onu nevjerodostojnost koju su prebacivali Hrvatima, ili Hrvat je tat i puno drugih ruznih njima svojstvenih "dosjetki" na racun drugih, poglavito na racun Hrvata, sada su se sami iskazali i uhvaceni na NEdjelu. Uistinu neviden skandal, utjecaj na MEDUNARODNU ARBITRAZU. Hmmm, svo pranje sada i ubuduce je neucinkovito, usudim se tvrditi "Slovenac je tat", pogledajmo malo i sto su nam sve dosada cinili. Zelim dobre odnose sa SVIM susjedima, ali mi takva braca nisu potrebna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare