To je to što me zanima!

Izvješće: Kvaliteta hrvatskog mora je najbolja u Europi

Zmajlović kaže da projekti koji su usmjereni na pročišćavanje otpadnih voda, na ispuštanje otpadnih voda u more zapravo doprinose očuvanju morskog okoliša
Vidi originalni članak

Prema izvješću Europske agencije za zaštitu okoliša kvaliteta hrvatskog mora je, pored Malte i Cipra, ocijenjena kao najbolja u cijeloj Europi. Rekao je to u petak Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša, nakon predstavljanja rezultata praćenja kakvoće mora za kupanje na hrvatskim plažama za 2012., javlja HRT. 

Zmajlović je naglasio da projekti koji su usmjereni na pročišćavanje otpadnih voda, na ispuštanje otpadnih voda u more i morski okoliš zapravo doprinose očuvanju morskog okoliša koje je onda i veliki turistički resurs. Novinari su ga pitali koje su najkritičnije točke. Zmajlović je rekao da su tamo gdje se izravno ispušta odvodnja, otpadne vode u morski okoliš. No naglasio je kako je Hrvatska pokrenula niz projekata za ugradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • gospon fulir 16.03.2013.

    I to je jedino kaj se nudi - more, a to nam je Bog dal. A izgradili nismo niš, a onda dojdeš na more, a sve u hotelima neuredno, usluga nula, noćni život ne postoji, a cijene ko da si u Londonu, a ne nekom zabitom jadranskom selu. Zbog toga odoh ja rađe u Grčku ili Tursku gdje se prema meni odnose kao gostu i nude niz pogodnosti i zanimljivosti.

  • WOMANIZER 16.03.2013.

    t oveć znamo i na to trebamo biti ponosni!

  • Prva proleterska_1_1 16.03.2013.

    Pa jadniće šta lupaš i lažeš. Možeš mlatarat pisdarije , Njemcima i ostalim sa Sjevera i Baltika, al nemožeš lagati nas , koji smo ućili , da je Jadran zatvoreno more, da ide morski tok uz Albansku obalu i vraća se po Italijanskoj . Mislim , da sam sve rekao , kad sam pomenuo Albaniju. Grčka, Malta i Baleari , Cipar, Turska , Sicilia ,imaju sigurno more bolje kvalitete Od Jadrana . Stvarno imate li vi Jadran ograđen , da ga zoveta vaše more.

Komentiraj...
Vidi sve komentare