To je to što me zanima!

Vrijeme je za mirovinu: Princ Filip (95) odstupa s dužnosti

Princ će prisustvovati svim unaprijed dogovorenim događanjima sve do kolovoza ove godine, samostalno ili u pratnji Elizabete II, ali više neće primati nove pozive za javna gostovanja
Vidi originalni članak

Daily Mail je rano ujutro objavio da su svi članovi kraljevskog domaćinstva iz cijele Britanije pozvani u palaču na hitan sastanak, što je odmah izazvalo nagađanja na društvenim mrežama da se nešto loše zbiva s kraljicom ili princom.

"Nema razloga za paniku", rekao je Reutersu neimenovani izbor.

U 10.05 sati službeno je objavljeno kako 95-godišnji princ Filip od jeseni više neće obnašati nikakve javne dužnosti. Tako je, objasnili su, sam odlučio, a s time se složila i kraljica.

- Princ će prisustvovati svim unaprijed dogovorenim događanjima sve do kolovoza ove godine, samostalno ili u pratnji Elizabete II, ali više neće primati nove pozive za javna gostovanja. Ipak, to ne znači da se u potpunosti povlači iz javnoga života - s vremena na vrijeme dolazit će na događaje koje sam izabere. Vojvoda od Edinburgha i dalje će biti predsjednik te zaštitnik 750 organizacija, ali neće aktivno sudjelovati u njihovu radu. Kraljica će i dalje obnašati sve svoje dužnosti uz potporu ostatka obitelji - stoji u službenom priopćenju iz Buckinghamske palače.

Britanska kraljica u travnju je proslavila 91. rođendan, a Philip će idući mjesec napuniti 96 godina.

 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Voltaire_ 05.05.2017.

    Auuuuuuuuuuuuuuuu , koji kic !! I za to me zaboli ? :))

  • _Varešak_ 04.05.2017.

    Zemlja ih željno očekuje oboje.

  • 04.05.2017.

    Nisam vidila ovako dobrodržeće živuće mumije.. Volila bi znati recept.

Komentiraj...
Vidi sve komentare