To je to što me zanima!

J. K. Rowling odgovorila Putinu: 'Kritike ne bi trebale dolaziti od nekoga tko ubija civile'

Ona se tom objavom osvrnula na izjave ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je optužio 'Zapad' da želi otkazati Rusiju, a kao dokaz svojih tvrdnji naveo je upravo popularnu književnicu
Vidi originalni članak

Kritika zapadnjačke kulture otkazivanja ne bi trebala dolaziti od onih koji trenutno ubijaju civile jer pružaju otpor ili od onih koji zatvaraju i truju svoje kritičare, napisala je na Twitteru spisateljica J. K. Rowling

'TO JE NEMORALNO' Ruski veleposlanik u Rimu tuži talijanski list zbog članka o atentatu na Vladimira Putina

Ona se tom objavom osvrnula na izjave ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je optužio 'Zapad' da želi otkazati Rusiju, a kao dokaz svojih tvrdnji naveo je upravo popularnu književnicu.

Ruski predsjednik rekao je da je Rowling 'otkazana samo zato jer nije udovoljila zahtjevima vezanima za rodna prava'.

- Sada pokušavaju otkazati našu zemlju. Govorim o uznapredovaloj diskriminaciji svega što ima veze s Rusijom - rekao je ranije Putin koji je kulturu otkazivanja usporedio s nacističkim paljenjem knjiga 1930-ih.

- Sjećamo se snimaka knjiga koje gore - rekao je tijekom sastanka s dužnosnicima i radnicima u kulturi.

- Nemoguće je zamisliti takvu stvar u našoj zemlji, zahvaljujući našoj kulturi, mi smo se osigurali protiv toga - rekao je Putin.

KORAK PREMA MIRU? Erdogan: Putina treba ohrabriti da časno napusti Ukrajinu...

- To je za nas neodvojivo od naše domovine, od Rusije, gdje ne postoji mjesto za etničku netoleranciju, gdje su stoljećima deseci etničkih grupa živjeli zajedno - rekao je Putin, prenosi Sky News.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • tabula 28.03.2022.

    Činjenica je da je Rowling žrtva zapadnog nacifašističkog trenda "cancel culture", ali je ovom izjavom zaradila "pozitivne" poene od svojih napadača obzirom da je tu istu tu istu metodu generalne mrznje primjenili prema Rusima i svemu što je rusko. Imate nejednake aršine gđo. Rowling, razmislite malo o tome.

  • Istiniti 25.03.2022.

    ako dođe do nekog belaja nema šanse da se borim na strani rodne ideologije i kulturi pobačaja

  • sljastrava 25.03.2022.

    Krivo putku što se knjige dobro prodaju.Nema on toliku pamet da napiše ni dječiju pjesmicu.Ogorčeni starac,svatko mu smeta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare