To je to što me zanima!

J. Kosor: Možda odgodimo početak škole radi turizma

Premijerka je rekla kako bi se početak nastave mogao odgoditi tjedan dana. Dok dođe u Zagreb o tome će razgovarati s nadležnim ministrom
Vidi originalni članak

U rujnu ćemo možda morati odgoditi početak školske godine za tjedan dana, rekla je premijerka u Biogradu. Nakon što se vrati u Zagreb, o tome će razgovarati s nadležnim ministrom. Jučer je, kako nam je rekla glasnogovornica Vlade, prvi put čula tu ideju, i to od turističkih radnika s Hvara.
Premijerka je rekla da treba slušati ljude s terena i iz turističke prakse. Dodala je kako je turizam važna grana gospodarstva. I da se na tu granu moramo oslanjati, rekla je Kosor i tako odgovorila na novinarsko pitanje treba li početak škole na Jadranu prilagoditi tome što se tu odmara još 700.000 turista. Puna optimizma i, kako je sama rekla, dobrih vibracija, premijerka Kosor predsjedala je i Povjerenstvom za praćenje turističke sezone. Iako se u srpnju još bilježi tri posto manje turista i noćenja nego lani, premijerka i ministar turizma Damir Bajs očekuju kako će se do kraja sezone ti minusi istopiti.
- Jedna od naših antirecesijskih mjera, Akcijski plan za turizam, dao je rezultate i već sada mogu reći da smo više nego zadovoljni - rekla je premijerka i dodala kako je ministar Bajs miran i tih, ali uporan.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • user_39463 16.08.2009.

    Sirota Jaca dobila sunčanicu.

  • URNEBESNI_JOE 15.08.2009.

    Gamad lopovska odgađa početak škole ne radi turizma već radi školskih knjiga tj. izdavaća, jer opet se mora zgrabiti lova.

  • lilandaa 15.08.2009.

    stvarno mi nije jasno kako najgluplji komentar ima najvise pluseva

Komentiraj...
Vidi sve komentare