To je to što me zanima!

Kosor: Premijer Milanović bi Čačića trebao zatražiti ostavku

Da se meni, dok sam bila predsjednica vlade, tako nešto dogodilo, ja bi s ministrom razgovarala, a ako ne bi podnio ostavku, ja bi ga razriješila, kaže Kosor
Vidi originalni članak

Budući da sam pravnica dobro znam da se prvostupanjske presude ne komentiraju, no s obzirom da je on prvi potpredsjednik vlade, ova presuda može se komentirati u političkom kontekstu, izjavila je Jadranka Kosor, bivša HDZ-ova premijerka te dodala da suosjeća s Čačićem. 

No, budući da je on političar na visokoj funkciji u vladi, Kosor smatra da mora podnijeti ostavku.

- Ako on ne podnese ostavku, premijer bi je trebao tražiti. Da se meni, dok sam bila predsjednica vlade, tako nešto dogodilo, razgovarala bi s ministrom, a ako on ne bi podnio ostavku, ja bi ga razriješila. To je teret za rad vlade i veliki kamen oko vrata vladi. Čačić je prvi potpredsjednik vlade i ima osobito važan resor u vladi i teško da sabrano može raditi taj posao. Milanović mora misliti o najboljim interesima za Hrvatsku, ali i Čačića- rekla je Kosor.

Kosor o Milanovićevoj izjavi: Treba paziti, to je sklizak teren

Bivša predsjednica HDZ-ove Vlade, Jadranka Kosor komentirala je izjave premijera Milanovića o mađarskom pravosuđu. Rekla je da treba biti vrlo oprezan u svakoj izjavi koja je vezana za bilo koje pitanje pravosuđa, sve se to naravno uvijek može tumačiti kao pritisak i na omalovažavanje pravosuđa, osobito sudova. To je, naglasila je, vrlo sklizak i opasan teren na kojem se predsjednik svake Vlade može debelo i nepovratno poskliznuti.

- Europa sigurno neće gledati s oduševljenjem na ovaj proces. Ja stalno podsjećam na činjenicu da smo mi pod monitoringom. Dakle, politizacija javne uprave, javnih poduzeća, sve to naravno vidi Europska komisija i vrlo je to, kako bih rekla, isto tako sklizak teren s obzirom da mi do 1. srpnja 2013. i dalje moramo predano raditi na tom području. I dalje moramo nastojati ići naprijed, a ne korak natrag, i dalje moramo neprekidno misliti o tome da smo mi nešto potpisali, da smo se mi na nešto obvezali. I da ako Europska komisija i Europska unija 1. srpnja konstatira da smo išli unatrag, onda ćemo imati velikih problema, a ovakve izjave se dakako uvijek stavljaju u kontekst svega onoga što smo ispregovarali u poglavlju 23. Izjave premijera, vezane za pravosuđe, za sudove se stavljaju uvijek u taj kontekst. I to je naravno vrlo opasno, izjavila je Kosor.

>>> Sve o slučaju Čačić i presude u Mađarskoj možete pronaći OVDJE. 

Idi na 24sata

Komentari 154

  • hahhhah10 01.07.2012.

    žugave komunjare licemjerne!

  • JohnMalkovich 01.07.2012.

    Ta babuskara nema pravo glasa, kakvo mjesto u saboru, babuskaru hitno u remetinec pa neka prica gdje su novci.

  • ludom 01.07.2012.

    Zar Vi gospođo Kosor zaboravljate kako ste prevarili svoje birače (koji to očito nisu skužili) i prihvatili se vlasti ? Sjetimo se identičnog slučaja u Australiji kada se je mijenjao premjer. Političarka koja je trebala zamijeniti dotadašnjeg premjera je raspisala referendum, što Vama naravno nije palo na pamet. Ako ste već i prevarili neke građane, niste sve. Ja osobno Vas nikada nisam prihvatio kao zakonski izabranu premjerku. Ali u ovoj državi se i tako mnoge stvari čine nelegalno, jer vi svi u politici mislite da je raja neuka i nepismena. Najgore u toj priči je i to, što na to Europa uopće nije reagirala. A onaj tko misli da je jedino on pametan, a svi ostali neinteligentni, se inače zove budala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare