To je to što me zanima!

J. Kosor: Svatko bi trebao čistiti pred svojim vratima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U intervjuu Hrvatskom radiju premijerka Jadranka Kosor je prozvala SDP da šute kada se otvaraju afere u kojima su "njihovi u neobranom grožđu"
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor otišla je sa sastanka Sindikata splitskih škverova kako bi u emisiji Hrvatskog radija “Kako vlada Vlada”, među ostalim, javnosti pokazala kako je Vlada u odličnim odnosima s Hrvatskom udrugom poslodavaca. Naime, sa sindikatima koji su najavljivali prosvjede trebala se sastati u srijedu, no jučer je naglo iskrsnuo razgovor.
- To nisu bili pregovori nego sastanak. Bili smo vrlo otvoreni. Obećala sam im da ćemo maksimalno ubrzati sve postupke i činiti sve što je moguće kako bismo dobili očitovanje Agencije za tržišna natjecanja - rekla je premijerka. Na pitanje je li HDZ opljačkao Hrvatsku ili HDZ sanira štete učinjene pljačkom, Jadranka Kosor je rekla: “Svatko treba čistiti pred svojim vratima i redovima. Program HDZ-a je borba protiv korupcije i voljela bih da su svi u tome dosljedni.”
Spočitnula je oporbi, točnije SDP-u, da kad se otvaraju afere u kojima bi se njihovi ljudi mogli naći u neobranom grožđu, onda nisu za rigoroznu borbu protiv korupcije.
- Mene zanima tko je uzeo četiri milijuna kuna u aferi Daimler, kao što želim da se riješi afera Tržnica, ali i Podravka i dr. Moramo voditi računa o neovisnosti pravosudnih tijela. Svi moramo misliti isto o tome, a za to trebate imati neopterećenu biografiju - rekla je. Najviše je smeta što mediji nemaju iste kriterije za sve političare. Smatra da se sve što ona radi problematizira, a slične stvari kod predsjednika Josipovića se ne primjećuju:
- O sastanku s Damirom Polančecem obavijestila sam sve koje sam trebala. O tome se puno pisalo, dok se recimo predsjedniku Josipoviću, koji se sastao s pravomoćno osuđenom osobom, nije prigovaralo. Kosor kaže kako misli da nije pogriješila što se našla s Damirom Polančecom jer je on tada bio član HDZ-a.Opovrgnula je napise da predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca ne mogu do nje.
- Često se sastajemo i dogovaramo. Radimo sve kako bismo im olakšali. Osnovali smo i povjerenstvo koje je detektiralo najčešće prepreke u gospodarstvu te ćemo poduzeti određene korake - rekla je Kosor. Njezine riječi potvrdio je i predstavnik HUP-a Damir Kuštrak. Rekao je da se financijska kriza ublažila, no još nismo u uzlaznoj putanji.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Igraine7 20.09.2010.

    Onda Jaco ti svoja trebaš napustiti, jer su tvoja vrata tuđa! Oduzeta braći! Nepošteno je od drugog tražiti ono što sam ne možeš učiniti. (E. Roosevelt)

  • blonde 20.09.2010.

    J.Kosor prvo treba očistiti pred svojim vratima, a tada se neka brine i da se očisti i pred drugim vratima.

  • Huck 20.09.2010.

    A što se čeka premijerko? Počni već jednom od svojih!

Komentiraj...
Vidi sve komentare