Obavijesti

News

Komentari 22

J. Kosor: Svatko bi trebao čistiti pred svojim vratima

J. Kosor: Svatko bi trebao čistiti pred svojim vratima
1

U intervjuu Hrvatskom radiju premijerka Jadranka Kosor je prozvala SDP da šute kada se otvaraju afere u kojima su "njihovi u neobranom grožđu"

VIDEO

Premijerka Jadranka Kosor otišla je sa sastanka Sindikata splitskih škverova kako bi u emisiji Hrvatskog radija “Kako vlada Vlada”, među ostalim, javnosti pokazala kako je Vlada u odličnim odnosima s Hrvatskom udrugom poslodavaca. Naime, sa sindikatima koji su najavljivali prosvjede trebala se sastati u srijedu, no jučer je naglo iskrsnuo razgovor.
- To nisu bili pregovori nego sastanak. Bili smo vrlo otvoreni. Obećala sam im da ćemo maksimalno ubrzati sve postupke i činiti sve što je moguće kako bismo dobili očitovanje Agencije za tržišna natjecanja - rekla je premijerka. Na pitanje je li HDZ opljačkao Hrvatsku ili HDZ sanira štete učinjene pljačkom, Jadranka Kosor je rekla: “Svatko treba čistiti pred svojim vratima i redovima. Program HDZ-a je borba protiv korupcije i voljela bih da su svi u tome dosljedni.”
Spočitnula je oporbi, točnije SDP-u, da kad se otvaraju afere u kojima bi se njihovi ljudi mogli naći u neobranom grožđu, onda nisu za rigoroznu borbu protiv korupcije.
- Mene zanima tko je uzeo četiri milijuna kuna u aferi Daimler, kao što želim da se riješi afera Tržnica, ali i Podravka i dr. Moramo voditi računa o neovisnosti pravosudnih tijela. Svi moramo misliti isto o tome, a za to trebate imati neopterećenu biografiju - rekla je. Najviše je smeta što mediji nemaju iste kriterije za sve političare. Smatra da se sve što ona radi problematizira, a slične stvari kod predsjednika Josipovića se ne primjećuju:
- O sastanku s Damirom Polančecem obavijestila sam sve koje sam trebala. O tome se puno pisalo, dok se recimo predsjedniku Josipoviću, koji se sastao s pravomoćno osuđenom osobom, nije prigovaralo. Kosor kaže kako misli da nije pogriješila što se našla s Damirom Polančecom jer je on tada bio član HDZ-a.Opovrgnula je napise da predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca ne mogu do nje.
- Često se sastajemo i dogovaramo. Radimo sve kako bismo im olakšali. Osnovali smo i povjerenstvo koje je detektiralo najčešće prepreke u gospodarstvu te ćemo poduzeti određene korake - rekla je Kosor. Njezine riječi potvrdio je i predstavnik HUP-a Damir Kuštrak. Rekao je da se financijska kriza ublažila, no još nismo u uzlaznoj putanji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa