To je to što me zanima!

Jadroplov i Brodosplit postigli dogovor: Peristil može ploviti

Brodosplit je odustao od blokade broda Peristil u Panami. Istovremeno Jadroplov se obvezao do 2. travnja riješiti problem isplate glavnice dugovanja prema Brodosplitu
Vidi originalni članak

Uprave Brodosplita i Jadroplova u četvrtak navečer su postigle dogovor prema kojem Brodosplit odustaje od blokade Jadroplovova broda Peristil u Panami. Istovremeno, Jadroplov se obvezao do 2. travnja riješiti problem isplate glavnice dugovanja prema Brodosplitu, piše HRT.

To znači da se Brodosplit odriče kamata na glavnicu koji Jadroplov duguje splitskom škveru. Pristao je i na plaćanje dijela sudskih troškova u Panami.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je u četvrtak da je dug države prema Brodosplitu od sto milijuna kuna još jedan od onih koji je ostavila bivša vlada, a bit će podmiren po usvajanju rebalansa proračuna.

Inače, Jadroplov danas ima 8 brodova, 50-ak djelatnika u glavnom uredu u Splitu, te 350 pomoraca na ugovoru. Prosječna starost flote je 9 godina. Hrvatski fond za privatizaciju raspolaže s većinskim  paketom od 72,69 % dionica Jadroplova, a  ostatak je rukama pravnih osoba  i malih dioničara. 


Idi na 24sata

Komentari 4

  • nopliz, nopliz 04.03.2014.

    svaki dug je od prošle vlade, a ništa nije njihovo :/

  • POTPEC 28.02.2014.

    Pala mu nada da će doći do Jadroplova za male pare, pa se dogovorio.

  • centarfor 28.02.2014.

    Pa zašto vlasnici dionica ne snose te troškove. Kada dionice rastu onda dobit ide njima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare