To je to što me zanima!

Jakovčić: Ja ću u EU govoriti hrvatski, uz koji ča-kaj i bre-ba

Nakon što se Ingrid Antičević Marinović 'proslavila' na engleskom u Europarlamentu, Jakovčić poručuje da će se on držati hrvatskog, ali da će malo zezati prevoditelje
Vidi originalni članak

'Potrgani' govor na engleskom jeziku Ingrid Antičević Marinović u Europskom parlamentu ne prestaje biti jedna od glavnih tema. 

Nakon brojnih komentara raznih političara pitanja engleskog jezika u 'srcu' Europske unije dotakao se i istarski župan Ivan Jakovčić. 

On je na svojem Twitter profilu jasno poručio kako se on osobno namjerava šaliti s prevoditeljima. 

- Govorim par EU jezika, ali u EU parlamentu govorit ću samo hrvatski uz koji 'ča-kaj i bre-ba' umetak da provjerim prevođenje - poručio je Jakovčić na svom Twitter profilu.

Zanimljiva je povratna objava na Jakovčićev tweet kojom jedan građanin poručuje da 'ako prevoditeljima bude trebala pomoć molim pitati Ingrid, ona je tu jaka, engleski joj je k'o materinji'. 

Idi na 24sata

Komentari 93

  • zebra 27 15.07.2014.

    Daj Nino ne baljezgaj štupidece.. Bre uopće ni hrvatska rič nego srpska.. Ti ćeš u Bruxsellesu govorit srpsko-hrvatskim jezikom jer ti je tako naredija Milanović, ako ćeš bit na Kukuriku listi za EU parlament.. A ča se tiče "ča" to ćeš odma zaboravit.. Jer u Bruxsellesu vjerojatno nećeš reć ni besidu na čakavskom odnosno Istrijanskom.. A sad ti je inako sve jeno na kojemu jeziku ćeš govorit u Bruxsellesu bitno da si se u Istri u ovih 20 lit dosta nabra, da si pokra Istru i namirija sebe, svoju dicu, svoje unuke i svoje praunuke.. Tako da bez brige moreš "dignit sidro" i poć va Bruxselles.. A to kojim jezikom ćes ti tamo govorit nakon ča si uništija i pokra Istru to mene uopće ne zanima..

  • scherif 21.02.2013.

    Nevjerojatno, ali on se već vidi u EU parlamentu. Sad će se svi klati do krvi da dođu do masne plaće. Ljudi predlažem da biramo nezavisne ljude, znanstvenike, profesore i slične ljude koji govore strane jezike i ne budu nas sramotili, a da se razumiju u međunarodno pravo, ekonomiju i znanost. Samo nek budu iz Hrvatske molim vas jer su nas dođoši ogulili do kosti.

  • mily 21.02.2013.

    Kako ti NINO znaš da ideš u EU???? Pa zar izbori tek trebaju biti? Ili ćemo ih samo platiti, a već se sve zna!! Ako je tako, čestitam. To je tvoj životni san. Kažeš poslije EU mandata povlačim se iz politike. Pa normalno, napravio si puno, sad još ovaj sitniš od EU plaćice, i to je to. Ma eto možda se neće mene pitati, ali ja neću glasati za tebe!

Komentiraj...
Vidi sve komentare