To je to što me zanima!

Jakovčić: Radimir Čačić ima stil koji je dosta nepredvidljiv

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Čelnik IDS-a rekao je kako je izbor Radimira Čačića za potpredsjednika vlade logičan izbor, jer je on i predsjednik HNS-a. Kaže da ima njegovu punu podršku
Vidi originalni članak

Ivan Jakovčić, predsjednik IDS-a i član pobjedničke Kukuriku koalicije istaknuo je u četvrtak za 24sataTV kako je ponosan što je član Kukuriku koalicije te se zahvalio svim biračima i biračicama na povjerenju. Rekao je kako se ministri već znaju, što je i ranije bilo već dogovoreno. Dodaje kako oko toga nije bilo nikakvih problema. 

- Mislim da je Zoran sve preuzeo na jedan odličan način, a ima i našu punu podršku. Veliki je posao pred njim i pred čitavom novom vladom. Vjerujem da će građani Hrvatske imati bar jedno vrijeme razumijevanja za poteze koje ćemo vući - rekao je Jakovčić. Istaknuo je kako je on istarski župan te smatra da je korektno tu dužnost i obaviti do kraja, tj. do svibnja 2013. godine.

Čelnik IDS-a rekao je kako je izbor Radimira Čačića za potpredsjednika vlade logičan izbor, jer je on i predsjednik HNS-a. Vjeruje kako će Čačić kao dobar ekonomist znati uspješno voditi posao. Osim toga, Jakovčić kaže kako će u ime IDS-a u vladi biti čovjek koji je najkompetentniji za turizam, Veljko Ostojić.

Nije želio puno komentirati bivšu vladu, jer kako je rekao, smatra da građani Hrvatske žele vidjeti što će biti, a ne što je bilo. Kazao je kako o bivšem ministru turizma Damiru Bajsu nema loše mišljenje te smatra kako je bio jedan od uspješnijih ministara prošle vlade.

"Novinari su tu da postavljaju pitanja"

Komentirao je i javne istupe Radimira Čačića u zadnje vrijeme te je kazao kako on ima stil koji je dosta nepredvidiv. Ivan Jakovčić je dodao kako nije korektno što se pokušavalo "pakirati" oko kredita Coninga i CO-a, ali kaže kako su novinari tu da postavljaju pitanja i da provociraju "s poluistinama".

Istarski župan ističe kako vlada preuzima mandat u najtežem trenutku što se ekonomije tiče. Kazao je i da je ovo najteža ekonomska situacija još od rata. 

- Ova zemlja neće lako imati rast, moramo se s tim pomiriti. Hrvatska je atraktivna zemlja, ali svi dobro razmisle prije investiranja. Netko u ovoj zemlji mora napokon reći istinu - rekao je čelnik IDS-a. Kaže i kako se mora promijeniti logika u ovoj zemlji, jer se inače ništa neće promijeniti. 

Jakovčić: Žao mi je što nisam bio na potpisivanju ugovora u Bruxellesu

Jakovčić kaže i kako mu je žao što nije bio na potpisivanju pristupnog ugovora u Bruxellesu, ali je imao drugih obaveza. 

- Bio sam sretan, jer znam da sam ja u tom mozaiku barem jedan kamenčić postavio. Čestitam Kosor i Josipoviću na tome kako su nas predstavljali - naglasio je Jakovčić. 

Rekao je i kako je važno da Hrvatska ima ozbiljnu stranku na desnom centru. Kaže kako su normalna unutrašnja previranja u HDZ-u, a želi im da se konsolidiraju i da imaju kvalitetan sabor stranke prije ljeta te da izaberu kvalitetno rukovodstvo stranke. Kazao je i kako mu je zasmetalo što im premijerka Kosor nije čestitala na izbornoj pobjedi.

- Zasmetalo mi je jer sam ja njima čestitao. U izbornoj noći rekao sam kako čestitam svima koji su ušli u Sabor. Mislim da je ona trebala na neki način barem slično nešto reći. Žao mi je što je to propustila, ali bit će prilike za to - zaključio je Jakovčić. Dodao je kako od Kosor i svih očekuje dostojanstven pristup primopredaji vlasti.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • lunar 2 16.12.2011.

    T nije stil....to je zabijanje noža u leđa. to je izgravanje đentlmenskog dogovora...to je izražavanje nevjerodostojnosti i povjerenja u samoga sebe. To je prevaranski način nastupanja. To je lice i naličje.... Zorane...riješi se čačića!

  • ljubitededa 16.12.2011.

    Opet Vam nije naslov u stilu članka i evo jadni nam oni koji čitaju samo naslove , mogu kazati koalicija u svađi .Novinari promislite prije nego počnete pisati,naslov je najvažniji članku

  • Camil_1 16.12.2011.

    Poćelo je poćelo ide Čačić u oporbu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare