Obavijesti

News

Komentari 51

Jakovčić: Radimir Čačić ima stil koji je dosta nepredvidljiv

Jakovčić: Radimir Čačić ima stil koji je dosta nepredvidljiv
2

Čelnik IDS-a rekao je kako je izbor Radimira Čačića za potpredsjednika vlade logičan izbor, jer je on i predsjednik HNS-a. Kaže da ima njegovu punu podršku

VIDEO

Ivan Jakovčić, predsjednik IDS-a i član pobjedničke Kukuriku koalicije istaknuo je u četvrtak za 24sataTV kako je ponosan što je član Kukuriku koalicije te se zahvalio svim biračima i biračicama na povjerenju. Rekao je kako se ministri već znaju, što je i ranije bilo već dogovoreno. Dodaje kako oko toga nije bilo nikakvih problema. 

- Mislim da je Zoran sve preuzeo na jedan odličan način, a ima i našu punu podršku. Veliki je posao pred njim i pred čitavom novom vladom. Vjerujem da će građani Hrvatske imati bar jedno vrijeme razumijevanja za poteze koje ćemo vući - rekao je Jakovčić. Istaknuo je kako je on istarski župan te smatra da je korektno tu dužnost i obaviti do kraja, tj. do svibnja 2013. godine.

Čelnik IDS-a rekao je kako je izbor Radimira Čačića za potpredsjednika vlade logičan izbor, jer je on i predsjednik HNS-a. Vjeruje kako će Čačić kao dobar ekonomist znati uspješno voditi posao. Osim toga, Jakovčić kaže kako će u ime IDS-a u vladi biti čovjek koji je najkompetentniji za turizam, Veljko Ostojić.

Nije želio puno komentirati bivšu vladu, jer kako je rekao, smatra da građani Hrvatske žele vidjeti što će biti, a ne što je bilo. Kazao je kako o bivšem ministru turizma Damiru Bajsu nema loše mišljenje te smatra kako je bio jedan od uspješnijih ministara prošle vlade.

"Novinari su tu da postavljaju pitanja"

Komentirao je i javne istupe Radimira Čačića u zadnje vrijeme te je kazao kako on ima stil koji je dosta nepredvidiv. Ivan Jakovčić je dodao kako nije korektno što se pokušavalo "pakirati" oko kredita Coninga i CO-a, ali kaže kako su novinari tu da postavljaju pitanja i da provociraju "s poluistinama".

Istarski župan ističe kako vlada preuzima mandat u najtežem trenutku što se ekonomije tiče. Kazao je i da je ovo najteža ekonomska situacija još od rata. 

- Ova zemlja neće lako imati rast, moramo se s tim pomiriti. Hrvatska je atraktivna zemlja, ali svi dobro razmisle prije investiranja. Netko u ovoj zemlji mora napokon reći istinu - rekao je čelnik IDS-a. Kaže i kako se mora promijeniti logika u ovoj zemlji, jer se inače ništa neće promijeniti. 

Jakovčić: Žao mi je što nisam bio na potpisivanju ugovora u Bruxellesu

Jakovčić kaže i kako mu je žao što nije bio na potpisivanju pristupnog ugovora u Bruxellesu, ali je imao drugih obaveza. 

- Bio sam sretan, jer znam da sam ja u tom mozaiku barem jedan kamenčić postavio. Čestitam Kosor i Josipoviću na tome kako su nas predstavljali - naglasio je Jakovčić. 

Rekao je i kako je važno da Hrvatska ima ozbiljnu stranku na desnom centru. Kaže kako su normalna unutrašnja previranja u HDZ-u, a želi im da se konsolidiraju i da imaju kvalitetan sabor stranke prije ljeta te da izaberu kvalitetno rukovodstvo stranke. Kazao je i kako mu je zasmetalo što im premijerka Kosor nije čestitala na izbornoj pobjedi.

- Zasmetalo mi je jer sam ja njima čestitao. U izbornoj noći rekao sam kako čestitam svima koji su ušli u Sabor. Mislim da je ona trebala na neki način barem slično nešto reći. Žao mi je što je to propustila, ali bit će prilike za to - zaključio je Jakovčić. Dodao je kako od Kosor i svih očekuje dostojanstven pristup primopredaji vlasti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe