To je to što me zanima!

Prekinuo godišnji: Linić je ipak došao na sastanak sa seljacima

Ako se ne ispune njihovi zahtjevi seljaci nastavljaju s prosvjedima te namjeravaju blokirati granice. No, ministar najavljuje kako neće biti dodatnih isplata poticaja
Vidi originalni članak

Seljaci već peti dan prosvjeduju na slavonskim cestama. Zahtijevaju isplate ostatka državnih potpora, 30 lipa višu otkupnu cijenu pšenice, te sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem i ministrom financija Slavkom Linićem. 

Ne namjeravaju povući traktore s cesta dok se ne ispune svi uvjeti.

U ponedjeljak je u Ministarstvu poljoprivrede počeo sastanak predstavnika ministarstva s predstavnicima Hrvatske poljoprivredne komore (HPK), udrugom poljoprivrednika i otkupljivača pšenice o mogućim modelima olakšica i mjerama za pomoć poljoprivrednim proizvođačima. Nakon tog sastanka, u podne slijedi sastanak s ministrom Tihomirom Jakovinom iako seljaci pregovarati žele samo s premijerom  i ministrom financija Slavkom Linićem. 

Neslužbeno se doznaje kako je Linić ipak došao, te je u zgradu Ministarstva ušao nešto iza 11 sati. Međutim, premijera Milanovića nitko nije vidio niti se uopće ima saznanja o njegovom dolasku.

Upitan hoće li seljaci sudjelovati na sastanku s ministrom Tihomirom Jakovinom ako na njemu ne budu premijer Zoran Milanović i ministar Slavko Linić, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac rekao je da će se u slučaju njihova izostanka odmah sastati stožer poljoprivrednih udruga i donijeti odluku o "totalnoj blokadi Hrvatske".

No, ministar Tihomir Jakovina je za Jutarnji rekao  da premijer neće prisustvovati sastanku jer za to nema potrebe. Također, Jakovina odlučno tvrdi kako dodatnih isplata iz proračuna neće biti. 

'Neće mi s ceste određivati tko će biti na sastanku' 

- Neću dozvoliti da mi s ceste određuju tko će biti na sastanku. Ako im se ne sviđa pregovarački tim, na sastanku ne moraju ni biti - rekao je ministar Jakovina.

U slučaju da se njihovi uvjeti ne ispune seljaci najavljuju veće prosvjede i blokadu autocesta i graničnih prijelaza. 

Idi na 24sata

Komentari 140

  • liliana 13.08.2013.

    Liniću reci pošteno koliko je novaca zadnjih par godina otišlo na poticaje da građani Hrvatske znaju istinu.Da li se sa tim novcem moglo nešto korisnije učinit,izgradit tvornice,bolnice,škole?

  • liliana 13.08.2013.

    Ukinite poticaje.To je novac koji ide u vjetar i nikakve koristi od njega.Bavite se više plasmanom njihovih proizvoda da im ljetina ne propada i davajte povoljne kredite,ali nikako gotov novac.To je bila najveća greška .

  • templar73 12.08.2013.

    A što je sa nama kod privatnika u industriji kojima kasne plače ili ih ne dobivamo, bi li i mi trebali blokirati ulice za poticaje! AKO nemožeš nešto prodati nemoj to ni sijati!!!!!!!!!!! Prijeđi na nešto drugo, pa kako se niste opametili, JE_ _NA pšenica svake godine problemi sa cijenom!!! Več bi i budala shvatio da se ne isplati!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare