To je to što me zanima!

Jandroković ispred katedrale: 'Tu sam jer sam vjernik i mislim da mi je mjesto biti ovdje...'

Rekao je kako se planira cijepiti, ali da je bitno da se prvo cijepe oni kojima je najpotrebnije. Nadodao je kako se očito u normalan život ne možemo vratiti bez cijepljenja
Vidi originalni članak

U zagrebačkoj katedrali u 10 sati počela je misa povodom Božića, koju je predvodio kardinal Josip Bozanić, a na koju su došli premijer Andrej Plenković, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

PRATITE MISU UŽIVO:

Obzirom da je Katedrala stradala u potresu te su unutra skele, misno slavlje  se odvija u predvorju, dakle ne može se biti u cijeloj Katedrali i nema sjedenja. Na ulazu nema obavijesti koliko ljudi može biti istovremeno unutra, ali obzirom da je mali dio predviđen za stajanje vjernika na samom ulazu, njih unutra ni ne može stati puno. Do 25, kako je i ograničenje za javna okupljanja. 

Zbog toga su stavili i van zvučnike kako bi vjernici ispred Katedrale mogli pratiti misu. No, očito su građani poslušali preporuku da misu prate od doma putem medija, barem što se tiče Katedrale, pa je tek mali dio, njih 50-ak, došlo u ovo doba i misu pratilo izvana u razmaknutim grupama i s maskama na licu.

- Ovdje dolazim i kao vjernik i kao predsjednik Sabora jer smatram da je ispravno tu. Moram vidjeti kakve su preporuke za one koji su preboljeli koronu, ja sam se spreman cijepiti čim liječnici kažu, no bitno je da se u prvoj fazi cijepe oni kojima je najpotrebnije, stariji ljudi, medicinsko osoblje. Idemo voditi računa o onima kojima je najpotrebnije - rekao je Gordan Jandroković ispred zagrebačke katedrale.

- Ispravno se cijepiti, očito se ne možemo vratiti u normalan život bez toga. Nadam se da će većina shvatiti da se tako opredijeljuju za život - rekao je Jandroković.

- Ovo je prva misa od potresa u katedrali. Mislim da trebam biti ovdje i kao predsjednik Sabora iskazati podršku.

 

Idi na 24sata

Komentari 191

  • Imotskivitez 26.12.2020.

    Najveci i oholiji su uvik na prvom mistu - ako je vjernik, a svi znamo da nisi , onda se brini o Hrvatskoj i Hrvatima tamo di ti misto, a ne prema komunistickim nacelima propovjedati katolicizam a u dusi izdajnik !!

  • 25.12.2020.

    Klasične, neprobavljive i populističke hdzeovske floskule ispred Katedrale.

  • baka3440 25.12.2020.

    Baš. Hahahahahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare