To je to što me zanima!

Jandroković oko Fimi medije: 'Neću prihvatiti odgovornost za nešto za što nisam kriv'

Što se tiče isprika, morate biti krivi. A ovdje je HDZ posljedično odgovoran zbog postupanja pojedinaca, rekao je šef Sabora Gordan Jandroković dan nakon odluke Vrhovnog suda
Vidi originalni članak

Nisam znao za radnje koje se spominju u presudi. Biti član predsjedništva ne znači da ste informirani o svim radnjama. S tim stvarima nisam bio upoznat niti je to bio dio posla s kojim sam se trebao baviti. Što se tiče razdoblja od 2004. do 2008. bio sam saborski zastupnik i bavio sam se vanjskom politikom, rekao je šef Sabora Gordan Jandroković komentirajući presudu u slučaju Fimi media. 

POGLEDAJTE VIDEO: Izjava Branka Bačića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

PRAVOMOĆNA PRESUDA I što sada? Ništa. HDZ ide dalje. S istim biračima, istim ljudima, istim partnerima. Pa i aferama

- Što se tiče osjećaja razočarenja, prošlo je 12-13 godina, osjećaji su drugačiji i stvari se mogu gledati hladne glave. Nisam se dobro osjećao zbog stvari koje su se događale - rekao je Jandroković.

- HDZ postoji 32 godine i zaslužan je za mnoge uspjehe i ostvarenje ciljeva, ali imao je i posrtanje koje se dogodilo i zbog kojeg sada plaćamo političku cijenu - izjavio je.

JEZIČNE ZAVRZLAME ANKETA Što je Bačić htio reći: 'HDZ je kriv za odgovornost osobe koja je bila odgovorna'

- Nosim i sam politički teret, suparnici me ne štede, ali nikako neću prihvatiti odgovornost za nešto za što nisam kriv - kaže.

Na pitanje o kritikama Peđe Grbina da je morao nešto znati, podsjetio je na aferu u SDP-u i pitao se je li Grbin znao da Stjepan Kovač laže.

- Što se objavi, kaže, u medijima, ne znači da je točno. Dalek je put od onoga da nešto sumnjate do toga da ga optužite. Nadležna tijela su provela postupke i u ovom slučaju dokazale da pravosuđe nije HDZ-ovo. Pokazalo se da je neovisno i osudilo je i predsjednika tadašnjeg HDZ-a i posljedično i samu stranku - rekao je.

- Moja dužnost je bila uglavnom političke prirode. Za logistiku i financije bio sam odgovoran od 2016. do 2020. godine - kaže.

Na pitanje treba li se HDZ ispričati građanima, rekao je da je HDZ platio cijenu na izborima 2011. Kaže da su sada kao pravna osoba odgovorni i da će platiti i tu cijenu. 

SANADEROVI MONOLOZI VIDEO Tako je govorio osuđeni dr. Ivo: 'Pa gdje su ti HDZ-ovi lopovi? Zašto nisu u zatvoru?'

- Što se tiče isprika, morate biti krivi. A ovdje je HDZ posljedično odgovoran zbog postupanja pojedinaca - rekao je.

Napomenuo je i da još nisu iscrpili sva pravna sredstva i da će tek vidjeti hoće li na Ustavni sud.

Idi na 24sata

Komentari 116

  • 14.10.2021.

    Hdz-ova, isprika za sve glasi da nitko ništa ne zna, i za sve se drugi krive, nema šanse i da ih se ulovi u krađi da su krali, da priznaju krađu. nevjerovatna sorta ljudi, odabranih u stranci, poštenja, odgo odgovornosti ni za lijeka, pokradu narod ali isprike narodu nema, a svi sa sanaderom krali

  • Rvat12 14.10.2021.

    Hahaha….čuj NJONJU ….pa nije djabe dobio nadimak Njinjo ili ti ga nos …..

  • TomislavRaspasovic 14.10.2021.

    Bijednik, potpredsjednik Sabora... strašno, a ujedno i zastrašujuće

Komentiraj...
Vidi sve komentare