To je to što me zanima!

Jandroković pravoslavnim vjernicima: 'Neka nas ovaj Božić potakne na mir i razumijevanje'

Predsjednik hrvatskog sabora Goran Jandroković uputio je danas čestitku pravoslavnim vjernicima koji Božić slave sutra po julijanskom kalendaru
Vidi originalni članak

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputio je danas čestitku vjernicama i vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru, u kojoj ističe kako je svijetu uistinu potrebit mira na 'što nas ovog Božića snažno podsjeća patnja prijateljskog ukrajinskog naroda'.

- U ime zastupnica i zastupnika u Hrvatskome saboru i osobno upućujem iskrene čestitke svim vjernicama i vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru - poručio je.

- Želim da vam blagdan Kristova rođenja donese obilje Božjeg blagoslova, a vaša srca i domove ispuni mirom, nadom i ljubavlju, kako biste ga u krugu svojih najmilijih mogli dostojno proslaviti - rekao je Jandroković.

- Mir Božji – Hristos se rodi! - naveo je dalje u čestitci.

POSTOJI DRUGI DATUM Mnogi vjernici danas skidaju ukrase s bora: To se ne radi na Sveta tri kralja, a evo i zašto

Također je dodao i kako je svijetu uistinu potreban mir s obzirom na brojne izazove kojima se suočava.

- Na to nas ovog Božića iznimno snažno podsjeća patnja prijateljskog ukrajinskog naroda. Pozvani smo stoga nastaviti ulagati napore za postizanje i očuvanje mira, ali i pomicati granice vlastite solidarnosti - istaknuo je.

UOČI VELIKOG BLAGDANA Gornjokarlovačka eparhija sprema se za Božić: Pravoslavni vjernici večeras pale badnjake

- Neka ovaj Božić svima u Hrvatskoj osobito ojača volju za pomoć bližnjemu u potrebi. Neka nas ujedno sve zajedno potakne da, u snažnijem uzajamnom uvažavanju, toleranciji i razumijevanju, budemo pripravniji raditi na općem boljitku našeg društva. Čestit vam i blagoslovljen Božić - stoji u čestitci Jandrokovića svim pravoslavnim vjernicima.

POGLEDAJTE UREĐENJE DOMA U SKANDINAVSKOM STILU

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Lovren_06 06.01.2023.

    to 'šogi' , ja drumom ti puteljkom !

Komentiraj...
Vidi sve komentare