To je to što me zanima!

Jandroković: Ramljakov izbor savjetnika nije baš najmudriji

Na pitanje je li izvanredni povjerenik Ramljak bio u sukobu interesa, uzvratio je kako on nije državni dužnosnik da bi se njime bavilo Povjerenstvo za sukob interesa
Vidi originalni članak

Informacije o poslovanju bivše tvrtke izvanrednog Vladina povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka za predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića su iznenađujuće i nisu mu, kaže, simpatične. No, navodi kako se u tom slučaju ne može govoriti o odgovornosti Vlade. 

- Vlada nije bila dužna niti je mogla znati da se takve stvari događaju. Neću reći da se tu radi o nečem što je nužno loše, ali da nije simpatično i da će trebati dati dodatna objašnjenja to svakako - rekao je. 

Je li to dovoljno za Ramljakovu smjenu, ističe kako on ne može o tome govoriti. 

- Zato sam rekao da me to iznenadilo i da se o tome trebalo voditi računa prilikom angažmana te tvrtke od strane AlixPartners, no oni su ti koji trebaju objasniti zašto su ih angažirali i na koji način to pridonosi procesu u kojem se Agrokor nalazi - kazao je. 

Na pitanje podržava li tematsku sjednica Odbora za gospodarstvo o Agrokoru, Jandroković je uzvratio kako najviše podržava poziciju dobavljača, koji su kazali da im je jako bitno da se proces privede kraju i da se pri tome vodi i računa o opstanku koncerna Agrokor, ali i o budućnosti hrvatske prehrambene industrije. 

- To je u ovom trenutku prioritet. Bit će vremena da se raščisti kakva je bila čija uloga u ovom procesu, ali ne način da se ugrozi poslovanje Agrokora i proces nagodbe - kazao je Jandroković i ustvrdio da svaki dan razgovara s premijerom pa i o toj temi. Na pitanje je li Ramljak bio u sukobu interesa, uzvratio je kako on nije državni dužnosnik da bi se njime bavilo Povjerenstvo za sukob interesa. 

UGOVOR O SAVJETOVANJU Agrokor bivšoj tvrtki Ramljaka plaća usluge 243.000 kn tjedno

- Zdrav razum kaže da to nije bilo najmudrije i da će trebati objasniti zašto je to tako. Neki kažu da nema kvalitetnijih u konzaltingu od ovih koji su angažirani, što se tiče domaćih stručnjaka, tako da ne mogu u potpunosti biti siguran da nije trebalo uzeti te ljude. Ali, ponavljam, to što su oni uzeti daje nam svima pravo i obvezu da razmišljamo zašto i je li se to baš tako trebalo dogoditi - kazao je Jandroković. 

Postavilo se i pitanje hoće li se on kao predsjednik Sabora sastati sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Jandroković je kazao kako još nema informaciju o službenom dijelu programa, a napominje kako je inače običaj kad dolaze predsjednici država da se sretnu i s predsjednikom Sabora. 

- Tako da je moguće da će doći do tog sastanka - rekao je. 

Osvrnuo se i na trenutak u kojem srbijanski predsjednik dolazi u službeni posjet Hrvatskoj. 

- Zadnjih nekoliko dana su pokazivali znakove koji su zaista bili ohrabrujući da bi moglo doći do pomaka u srpsko-hrvatskim odnosima. Nama je posebno bilo neprihvatljivo ono što su predstavnici srpske države napravili izložbu o Jasenovcu, za koju smatramo da je bila manipulacija žrtvama i da ona nije služila na čast onima koji su je radili. Međutim, predsjednica je procijenila da je ovo trenutak u kojem može doći do susreta s predsjednikom Srbije. Vjerujem da za to postoje dobri razlozi i očekujem da će sadržaj i ishod tog sastanka biti koristan i pridonijeti sveukupnom razvoju odnosa dviju država - izjavio je. 

Na pitanje o kojim temama namjerava razgovarati s Vučićem Jandroković je rekao:

- Zna se da postoji dio pitanja vezanih za prošlost i još jako opterećuju  odnose Hrvatske i Srbije. To je pitanje nestalih kao jedno od najvažnijih, a važno je razgovarati i o mogućoj suradnji danas i u budućnosti - poručio je.

Postavilo se i pitanje treba li se Vučić ispričati za ono što je govorio devedesetih. 

- To je delikatno pitanje. Rekao sam da još nemam službenih informacija kako će izgledati taj posjet. Međutim, vjerujem da će se gospodin Vučić na određeni način očitovati o tome kakva je bila njegova uloga devedesetih godina tijekom velikosrpske agresije - odgovorio je.

Upitan je li loše što nemamo usklađenu vanjsku politiku jer u Vladi kažu da još nije vrijeme za Vučićev dolazak, Jandroković je poručio: 

- Svi su iznijeli svoja razmišljanja i nitko nije rekao da je protiv samog posjeta. Mi moramo razgovarati i s onima s kojima imamo otvorenih pitanja i o tome kako će izgledati budućnost ovog dijela Europe. Važno je voditi politiku u interesu Hrvatske i promicati ono što je dobro za Hrvatsku - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • marky37 02.02.2018.

    pa onda ramljak nema pojma o ničemu kad za sve treba te silne savjetnike. primaš plaću i ne razmišljaš o ničemu. samo slušaš savjetnike što treba napraviti...pa to onda može svatko raditi...

  • jožek2 02.02.2018.

    I sad sve više vjerujem da je Ivica Todorić najmanje kriv u ovoj cijeloj prići, stvorio je Agrokor najveću tvrtku ikad na ovim prostorima i sad kad se umješala politika u to na čelu sa Plenkovićem, i njegovim igraćima, Daličkom, Marićem i Ercegovcem Ramljakom, pa kako nije jasno ljudima u hrvatskoj vlasti da gdje dođe Ercegovac na položaj gdje se može manipulirati sa stotinama milijuna kuna pa i milijardama da tu nema sreće, tek sad nastaje grabež, otimaćina i pljačka a što je najžalosnije novac završava na računima lešinara iz amerike i ko zna od kud još.

  • krao_sam_1 02.02.2018.

    Pričekajte da se izcijede zadnje Kune kod Ramljaka zemljaka,zato Alvarez I smijenjen jel je mislio napraviti posao,a nije se htio dogovoriti s kastom oko daljnjeg pljačkanja

Komentiraj...
Vidi sve komentare