To je to što me zanima!

Janša danas odlazi: Zastupnici će mu izglasati nepovjerenje?

Dobije li Bratušek natpolovičnu većinu glasova, vlada J. Janše automatski postaje tehnička vlada, a Bratušek u dva tjedna mora predložiti ministre u svojoj vladi
Vidi originalni članak

Slovenski parlament će u srijedu u 10 sati započeti sjednicu na kojoj bi trebao izglasati nepovjerenje Janezu Janši te glasovati o Alenki Bratušek kao mandatarki za sastav nove vlade. 

Parlament bi najprije trebao izabrati novog predsjednika jer je dosadašnji predsjednik Gregor Virant prije mjesec i pol dana dao ostavku. Nakon toga bi predstavnica stranke Pozitivna Slovenija (PS), koju vodi Bratušek, trebala kratko obrazložiti zašto ju predlažu za mandatarku. Janša bi trebao danas u parlamentu govoriti o radu svoje vlade u proteklih godinu dana.

Dobije li Bratušek natpolovičnu većinu glasova u parlamentu, vlada Janeza Janše automatski postaje tehnička vlada, a Bratušek u roku dva tjedna mora predložiti ministre u svojoj vladi, o čemu je potrebno ponovno glasovanje. 


Idi na 24sata

Komentari 11

  • pero trta 27.02.2013.

    Jansa danas ne ide nikamo

  • sitnozubi 27.02.2013.

    samo komentarčić:u Sloveniji nemoš podmitit policajca na cesti kad te uhvati u prekršaju, nemoš podmitit suca na sudu kad te uhvatili u krivom, nemoš podmitit il isti ne traže mito na opčinskim uredima ak ti je potreban koji dokument (isti su free, osobne, domovnice ili ti rojstni listi:: itd) ak imaš uredne papire moš gradit kuču u roku 14 dana (dobiva se dozvola)...Slovenija je kakva god je ,,miljama,, udaljena od Lijepe nam naše....

  • plavi-9 27.02.2013.

    Trebao je on već odavno otić. Osobno me nije briga za sloveniju i slovence znamo kakav su narod njihov moto je napakostiti svima oko njih. Moje osobno mišljenje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare