To je to što me zanima!

Janša je u zatvoru, ali ipak će nadgledati rad tajnih službi?

Slovenija: Janšini odvjetnici podnijeli su žalbu vrhovnom sudu. Smatraju da može biti zastupnik jer nije osuđen tijekom obavljanja parlamentarne funkcije
Vidi originalni članak

Janez Janša je na sjednice slovenskog parlamenta već dolazio iz zatvora, a uskoro bi mogao postati i predsjednik povjerenstva za kontrolu tajnih službi.

Bivši slovenski premijer je dvogodišnju kaznu zatvora zbog korupcijskog slučaja Patria počeo izdržavati još prije izbora u srpnju. No sa svojom strankom uspio je ući u parlament. 

Kazna je pravomoćna, ali Janšini odvjetnici podnijeli su žalbu vrhovnom sudu. Smatraju da može biti zastupnik jer nije osuđen tijekom obavljanja parlamentarne funkcije. Uza sve to, kandidat je za šefa povjerenstva za kontrolu tajnih službi. 

Naime, stranka je predložila jedino njegaNo pobunili su se zastupnici drugih stranaka, zbog čega povjerenstvo još nije konstituirano.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • mariocalabrese 06.09.2014.

    Negdje sam procitao da ce nadgledati rad Slovenskog parlamenta a tajne sluzbe ce nadgledati onako u """fuschu""""odnosno na crno?

  • Miške 06.09.2014.

    U Austriji nema niti jednog političara ni parlamentarca duže od 2 mandata. Ljudi odrade svoje i vrate se na svoj posao koji su radili i prije. Kod nas i liječnici napuste medicinu i zablistaju kao političari.

  • neš ti 06.09.2014.

    Mislio sam da je nakon Lovrić-Mercel teatar apsurda moguć samo u Hrvatskoj . Deklariranje sabora kao zločinačke udruge , kad ono i u sloveniji trebaš imati zatvorsku školu da bi bio uvaženi političar

Komentiraj...
Vidi sve komentare