To je to što me zanima!

Janša: Moji odvjetnici su otkrili greške u postupku Patria

Janša tvrdi da imaju dokumente koji su dokaz da je proces izbora ponuđača za oklopna vozila trajao još pola godine nakon što je on navodno prihvatio nagrade
Vidi originalni članak

Janez Janša je u srijedu sazvao konferenciju za novinare na kojoj je rekao kako su njegovi odvjetnici otkrili proceduralne greške u postupku Patria. Janša je, podsjetimo, u tom postupku osuđen za primanje mita te je dobio dvije godine zatvora. Janša tvrdi da je riječ o montiranom procesu. U srijedu je na konferenciji rekao kako je slovenski sud u sudski spis arbitrarno i selektivno uključivao samo one dokaze iz paralelnog procesa u Finskoj, koji su išli u prilog optužbi, a ne one koje su išle u prilog Janši i dvojici drugih suosuđenika. 

- Sudski spis u Finskoj 'teži' je za 7000 dokumenata od slovenskog. Prvi brzi pregled pokazao je da su među finskim dokumentima i oni koji se odnose na Sloveniju, a u slovenskom sudskom spisu ih nema - rekao je Janša, piše 24ur. Rekao je i da su u finskom sudskom spisu i dokumenti koji su dokaz da je proces izbora ponuđača za oklopna vozila i oružje trajao još pola godine nakon što je on navodno prihvatio obećane nagrade od Patrije. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Vlad 19.06.2014.

    Kakvo opravdanje. Pregovori trajali još 6 mjeseci poslje davanja mita. Pa nije to cash and cary kupovina.

  • Lori Loredana 19.06.2014.

    Naš petoprstić je još na slobodi, kako će dugo trajati to natezanje.

  • Yassa 18.06.2014.

    što ovaj još nije u zatvoru ma njega i bez suda treba i mora se zatvoriti ovo je najveća štetočina u sloveniji

Komentiraj...
Vidi sve komentare