To je to što me zanima!

Janša želi svrgnuti Tuerka zbog odlikovanja tajniku

Ertl je nagradu zaslužio za uspješno provedenu akciju 'Sever' kojom je slovenska milicija 1989. godine spriječila najezdu Miloševićevih mitingaša
Vidi originalni članak

Čelnik oporbene Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša podnio je u srijedu ustavnu tužbu protiv slovenskog predsjednika Danila Türka jer je odlikovao bivšega državnog tajnika za unutarnje poslove Tomaža Ertla najvišim državnim odlikovanjem. Janša je dobio i potporu čelnika oporbene Pučke stranke (SLS) Radovana Žerjava. Oni među 90 zastupnika Državnog zbora imaju 33 zastupnika što je dovoljno da se njihov zahtjev nađe na dnevnom redu pa će o Türkovoj odgovornosti parlament raspravljati u ožujku, piše Večernji list. Ertl je nagradu zaslužio za uspješno provedenu akciju 'Sever' kojom je slovenska milicija 1989. godine spriječila najezdu Miloševićevih mitingaša na Ljubljanu. No, Janša tvrdi da je Ertl svojedobno bio i šef tajne policije te da je izravno odgovoran za sustavna kršenja ljudskih prava. Među ostalim, Ertl je u to vrijeme odobrio nalog za Janšino uhićenje koje su tražile vojne vlasti u Beogradu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • trešnja 28.01.2010.

    Borba za vlast je nemilosrdna,tako u Slo,isto kao i u Hr.I ovi skupa s Janšom gaze preko leševa,ako treba,samo da sami dođu do vlasti i položaja....a kad je bio predsjednik vlade bilo je svašta baš kao i sada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare