To je to što me zanima!

Janšina vlada je pala, Alenka Bratušek je nova mandatarka

Vlada Janeza Janše pala je. Državni zbor joj je s 55 glasova izglasao nepovjerenje, a nova mandatarka je šefica Pozitivne Slovenije Alenka Bratušek
Vidi originalni članak

Vlada Janeza Janše pala je. Državni zbor izglasao joj je nepovjerenje, a nova mandatarka je šefica Pozitivne Slovenije Alenka Bratušek. 

Protiv Janše i za novu mandatarku bilo je 55 glasova, dok su protiv rušenja Janše bila 33 člana Državnog zbora. Novoj premijerki već je čestitao slovenski predsjednik Borut Pahor.

Inače, Bratušek je i prije odluke najavila kako će napraviti sve da se hrvatski pristupni ugovor s EU ratificira na vrijeme. Objasnila je da to nije samo pitanje dobrosusjedskih odnosa, nego predstavlja i slovenski strateški interes. Bratušek je prva žena premijerka u povijesti Slovenije, a izabrana je na maratonskoj raspravi koja je počela jutros u 10 sati. 

U prvoj izjavi za medije nakon izbora rekla je da je danas prijeloman dan za Sloveniju, te da je gotovo s politikom podjela, omalovažavanja, uvreda i straha. Obećala je dijalog, integraciju i poštovanje prema ljudima. Dodala je da su pred njom teški zadaci, ali vjeruje da dolazi bolje vrijeme za Sloveniju, piše 24ur.



Idi na 24sata

Komentari 30

  • ivanfilip 28.02.2013.

    Konačno netko zaključio "Gotovo je s politikom podjele,omalovažavanja,uvreda i straha. Idemo na dijalog,integraciju i poštovanje ljudi..." Šteta kaj to nije zaključak u našoj zemlji. Slovencima sve dobro.

  • PistolPete 28.02.2013.

    da i ja kao Slovenac komentiram ovo...drago mi je što je Janša pao ali ovi nisu ništa bolji od njega (ima razlike samo u imenima)...nahebali smo još jedan put u redu.

  • leoirex 28.02.2013.

    Konačno je žena došla na višu poziciju vlasti u Sloveniji. Sada će sve u odnosima Hrvatska-Slovenija biti riješeno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare