To je to što me zanima!

Japanci kopiraju Hrvate: Zbog krize dižu PDV, ali s 5 na 8%

Posljedice potresa i tsunamija koji su lani pogodili Japan tu će zemlju koštati između 198 i 309 milijardi dolara. Do listopada 2015. PDV skače na 'čak' 10 posto
Vidi originalni članak

Posljedice potresa i tsunamija koji su lani pogodili Japan tu će zemlju koštati između 198 i 309 milijardi dolara. Japan se još uvijek oporavlja od prirodnih nepogoda koje su ih zadesile, a sve veću muku muče i zbog rastućih troškova za mirovine i zdravstvenu skrb koji su povezani sa sve starijim stanovništvom.

Uz javni dug od 10.500 milijardi dolara, što je čak 228 posto BDP-a, Japan je pribjegao istom receptu izlaska iz krizne situacije kao i Hrvatska - dižu stopu PDV-a.

Japanski bi parlament idući mjesec trebao glasati za prijedlog da se PDV podigne s 5 na 8 posto, a do listopada 2015. planiraju ga dići na 'čak' 10 posto.

Iako u oporezivanju daleko zaostaju za Hrvatskom, takva odluka ne veseli ni oporbu ali ni vladajuću Demokratsku stranku Japana.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • MEDVJED12345 18.02.2012.

    svaka njima cast, ali meni je ipak lijepse ovdje, mozete vi reci sto hocete, ali djaba sve to kad ljudi tamo ne idu na godisnji po 40 godina, cine samoubojstva jer ne znaju vise sta ce od sebe koliko su izludeni.. velika je cijena takve robotske nacije.. kako bi rekao đole: "ma ja cu ostati tu.."

  • RobertKinčeš 17.02.2012.

    japancima bitni su ljudi, proizvodnja ,rad. oni imaju sve. i tak malim pdv/om uspiju puno vise imati od nas. i puno su naprednije od nas. nasi politicari ne bore za stanovnike nego samo za sebe.

  • FoxLine7 17.02.2012.

    Jadna je naša politika, umjesto da smanje PDV pa da možemo više trošiti i puniti proračun, ovi ga još povećaju, narod troši manje, državna blagajna je još više prazna!! NELIKVIDNOST! Da je PDV 18% više bi trošili, novca u blagajni bi bilo skoro isto kao i sada, ali imali bi više i bolje bi se živjelo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare