To je to što me zanima!

Japanski car završio u bolnici zbog kroničnog bronhitisa

U veljači je japanski car Akihito hospitaliziran zbog srčanih tegoba, a napravljene su mu i kompletne pretrage koronarnih arterija. Ovlasti cara obnašat će princ Naruhito
Vidi originalni članak

Japanski car Akihito (77) hospitaliziran je u nedjelju zbog problema s kroničnim bronhitisom popraćenim groznicom i visokom temperaturom, službeno je priopćenje japanske vladarske obitelji.

Ovo je već drugi put ove godine da je japanski car završio u bolnici, a prema izjavama liječnika izgleda da je groznica dodatno narušila carev imunitet pa su procijenili kako je bolje da bude pod liječničkim nadzorom u bolnici.

U veljači je Akihito hospitaliziran zbog srčanih tegoba, a napravljene su mu i kompletne pretrage koronarnih arterija.

Japanska vlada odmah je u nedjelju donijela mjere kojima se dosadašnje careve ovlasti i dužnosti privremeno prenose na princa Naruhita. Unatoč svojoj uglavnom ceremonijalnoj funkciji car je među Japancima izuzetno cijenjena i poštovana figura.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • fijuman 07.11.2011.

    E da barem mi imamo jednog takvog cara koji poštuje svoj narod i kojega svi državljani cijene iako su mu ovlasti simbolične. Mi koji smo se borili u domovinskom ratu sigurno nismo željeli niti mislili da ćemo imati ovakvu pokvarenu, opljačkanu i kriminalom i lopovlukom izmreženu državu. Jedan manji dio naroda se bahati razbacuje novcem i dobrima dok većina poštenog i radišnog naroda preživljava iz mjeseca u mjesec. Ovakvih suverena država kao što je Car Akihito više nikada neće biti, nažalost. Neka ga zdravlje služi i neka bude i dalje na čast svom radišnom i katastrofama napaćenom narodu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare