To je to što me zanima!

Javni sprovod 18 žrtava u Italiji, dio obitelji ga bojkotira

Vijadukt Morandi u Genovi se srušio u utorak. Poginuo je 41 čovjek no brojka nije službena jer se tijela trebaju identificirati. Obitelji su ljute jer su na sprovod došli i političari koje smatraju odgovornima za tragediju
Vidi originalni članak

Sprovod 18 žrtava koji su poginuli u urušavanju vijadukta u Genovi održao se u subotu. Predvodili su ga talijanski  predsjednik Sergio Mattarella i premijer Giuseppe Conte. To je razbjesnilo neke članove obitelji poginulih jer upravo političare smatraju odgovornima za tragediju. Dio njih je čak bojkotirao ceremoniju. Nunzia, majka poginulog 26-godišnjeg Gerarda Esposita, rekla je da političari ne bi smjeli doći na sprovod.

BIO U 'RASPADNOM' STANJU Fotka snimljena prije tragedije otkriva pravo stanje vijadukta

- Ne želimo farsu. Naša djeca nisu alat za javne parade. Posljednji ispraćaj treba ostati u krugu ljudi koji su ih voljeli - rekla je. 
Još se jedna osoba vodi kao nestala nakon što su vatrogasci pronašli tijela devetogodišnje djevojčice i njezinih roditelja uz "potpuno uništen automobil" kojim su putovali.  Agencija prenosi kako je brojka od 41 poginulih i dalje neslužbena jer se tijela trebaju službeno identificirati.  Smatra se da je tragediju uzrokovao jedan od betonskih nosača sajli, otkrili su inženjeri koji su istraživali nesreću. 

VIDEO: KATASTROFA U ITALIJI U ruševinama vijadukta našli 35 mrtvih, među njima i dijete

Talijanski premijer Giuseppe Conte u petak je započeo proces oduzimanja dozvole privatnoj tvrtki koja je upravljala tim mostom. Tvrtka Autostrade per l'Italia odbacuje svoju krivnju. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • ludizoki 18.08.2018.

    Kada pojedinci ovako bolesnoga uma pišu gadosti o našoj predsjednici i admin to objavi sve je jasno sa kakvim osobama imamo posla

  • DaveFromCave 18.08.2018.

    Nasi bi se jos slikali sa kolindom...

  • kresimgl 18.08.2018.

    Betonski nosac sajli? Kaj je to? Koji je to inzenjer rekao?

Komentiraj...
Vidi sve komentare