To je to što me zanima!

Je li gotovo: Novi Lex Perković na snazi od 15. srpnja. 2014.?

Mijenjaju Zakon, ali će odgoditi primjenu: U Vladi se razmišlja o takvoj mogućnosti, a uskoro bi o tome trebala biti izviještena i potpredsjednica Europske komisije Viviane Reding
Vidi originalni članak

Prepiranjima i prepucavanjima preko medija je kraj. Hrvatska mijenja sporni Zakon o pravosudnoj suradnji (tzv. Lex Perković). No, vjerojatno će odgoditi njegovu primjenu do sredine iduće godine, preciznije do 15. srpnja 2014. godine, javlja Jutarnji list

U Vladi se razmišlja o takvoj mogućnosti, a uskoro bi o tome trebala biti izviještena i potpredsjednica Europske komisije Viviane Reding, koja je od ministra pravosuđa Orsata Miljenića zatražila plan izmjene Zakona o pravosudnoj suradnji. 

To bi značilo da će se tijekom rujna ili listopada ukinuti odredba Zakona o pravosudnoj suradnji kojom je uvedeno vremensko ograničenje za primjenu europskog uhidbenog naloga, ali će primjena tako izmijenjenog zakona početi tek u srpnju 2014. godine. 

Na taj će način Vlada ispunuti obećanje da će promijeniti sporni Zakon, ali s malom odgodom primjene.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • vox populi 05.09.2013.

    Mogu se kladit da neće doživit taj datum.

  • dom2 04.09.2013.

    Izjave da će se procesuireti Perković? Da će Sabor odlučiti? To je za malu djecu. Istražno povjerenstvo i ostale gluposti su da se zabavlja narod t.j. za europu ispiranje mozgai privid da se nešto radi. Suradnja sa drugim državama da i neka se brani na sudu kao što se branio Markač i Gotovina. Nedužnost se brani na sudu? Koga se ovdje štiti? Zar bivši udbaši imaju veču zaštitu od Hrvatskih branitelja ili se vlada boji da će se nad njima nadviti mrak.Da će Perković odati o ostale drugove čija djeca za sada mirno sjede u vladi štite svoje očeve ili majke. Zar ste zaboravili koliko je izmedju drugog i domovinskog rata ubijemo osoba koji su živjeli svoje ideale i drugačije mislili. Malo pročitajte Njemačke tiskovine. Znam samo da je to sramota.

  • bluesbob 04.09.2013.

    Odugovlače da douchebag u međuvremenu rikne i da ne progovori.

Komentiraj...
Vidi sve komentare