To je to što me zanima!

Je li novi način upisa na fakultete dobro zamišljen?

Ako se prisjetimo abnormalnih redova i čekanja na upisima prethodnih godina, možda je ovo prilično dobra pogodba? Ili je prije bilo lakše?
Vidi originalni članak

Na prvu, 48 sati za online upise na fakultete zvuči kao rigorozni ultimatum. No, ako se prisjetimo abnormalnih redova i čekanja na upisima prethodnih godina, možda je ovo prilično dobra pogodba? Maturanti koji su položili državnu maturu, moći će jednim klikom zacrtati svoju budućnost, zato je od iznimne važnosti da se stranica www.postani-student.hr ne zablokira. Je li možda 'primitivan' način prijava i upisa osobnim dolaskom na željeni fakultet bio pouzdaniji? Iako je najavljeno da će državna matura u cijelosti zamijeniti prijemne ispite, neki fakulteti su ipak uveli dodatne provjere znanja koje su čak i naplatili? Kandidat koji primjerice odluči upisati Medicinu ili FER automatski oslobađa devet mjesta drugima. S druge strane je li dobro što se maturanti mogu prijaviti na 10 fakulteta?

Idi na 24sata

Komentari 16

  • drug Tito_1 09.07.2010.

    ispočetka sma kao roditelj bio skeptičan ali pokazalo se da je ovo idealan način za vrijedne i marljive ljude, a za zgubidane ionako je svejedno

  • glupavi 09.07.2010.

    @tom1slav: ŠTREBERI u gimnaziji...znači onaj tko uči je štreber, a onaj tko ne je zaslužio upisati što želi....upiši i ti gimnziju i prođi je sa 5 pa ćemo vidjet dali si i ti štreber......

  • exit 09.07.2010.

    @tom1slav pravo kaže.najveća glupost ikad napravljena u povijesti našeg jadnog školstva.a jel se itko zapitao što je sa starijom ekipom koja bi sad išla na faks par godina nakon srednje??

Komentiraj...
Vidi sve komentare