To je to što me zanima!

Internetom kruže lažne snimke iz zrakoplova Germanwingsa?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na YouTubeu je objavljena snimka koja navodno prikazuje posljednje trenutke prije pada zrakoplova Germanwingsa u Alpama. Autentičnost snimke nije potvrđena
Vidi originalni članak

Na YouTubeu je u petak objavljena snimka koja navodno prikazuje posljednje trenutke prije nego je zrakoplov Germanwingsa pao u francuske Alpe. Malo je vjerojatno da je ova snimka autentična.

Podsjetimo, prošli tjedan je kopilot Andreas Lubitz srušio avion u kojem je bilo 150 ljudi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Snimku vidjeli samo novinari Bilda i Paris Matcha?

Č injenica je da su na mjestu pada aviona pronađeni mobiteli. Njemački Bild tvrdi da su njihovi novinari kao i novinari francuskog Paris Matcha imali priliku vidjeti snimku posljednjih trenutaka u zrakoplovu prije nego je udario u Alpe .

Na njoj se mogu čuti tri udarca odnosno vjerojatno kako je pilot pokušao razbiti vrata kokpita teškim metalnim predmetom.

Čuju se i vrisci i plač putnika koji dokazuju kako su znali što se događa u avionu prije njegova pada. Ne nekoliko jezika dio putnika uzvikuje: " O moj Bože!", piše Bild.

Paris Match je napravio rekonstrukciju posljednjih trenutaka zrakoplova temeljenu na videozapisu i podacima iz "crne kutije":

10:34 - Čuje se prvi alarm, audiovizualno upozorenje o poniranju i potrebi da se podigne avion. Nema reakcije od Lubitza. Mogu se čuti zvuci putnika koji u panici trče zrakoplovom.

10:35 - Kapetan traži željeznu polugu skrivenu u zadnjem dijelu zrakoplova. Čuje se snažno lupanje i udarci po metalu. Kapetan pokušava otvoriti vrata polugom.

10:37 - Čuje se drugi alarm, audiovizualna upozorenja o neposrednoj prijetnji udara o zemlju. I dalje nema reakcije od Lubitza. Kapetan viče: "Otvori vrata!"

10:38 - Usprkos buci, može se čuti kako Lubitz normalno diše. Zrakoplov se nalazi na visini od 4000 metara.

10:40 - Izvana se čuje žestok udarac, iznutra krici. Avion udara u planinu desnim krilom. Minutu kasnije čuje se muk.

Kopilot imao masku za kisik?

Francuski magazin Paris Match piše da si je kopilot Andreas Lubitz nakon što se zaključao u pilotsku kabinu stavio masku za kisik. Na snimci "crne kutije" naime, čuje se da je on pravilno disao dok je zrakoplov padao.

Šefovi Lufthanse posjetili mjesto pada

U srijedu su mjesto pada zrakoplova posjetili šefovi Lufthanse i Germanwingsa. Šef Lufthanse Carsten Spohr poručio je obiteljima žrtava da ih "neće ostaviti na cjedilu " te da će se "ne samo narednih tjedana, nego i mjeseci brinuti za njih".


Idi na 24sata

Komentari 88

  • aqua2 02.04.2015.

    ništa čudno za 24 sata. senzacionalistički naslovi a članak bez ičeg pametnog

  • gosn Herpes 01.04.2015.

    Ovaj drugi video di su ljudi s maskama je bio podvaljen i za let Air France Rio-Pariz. A ispada da je scena iz neke serije. "Lost" ili tako nešto.

  • Lydi5 01.04.2015.

    Kako neki ne mogu shvatiti da s ovakvim vijestima dodatno otežavaju obiteljima poginulih da nađu svoj mir. Tko želi znati da su im najmiliji patili u posljednjim trenucima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare