To je to što me zanima!

Jedan od švedskih vojnih pilota je i Robi iz Hrvatske

U posjet HRZ-u i PZO-u u ponedjeljak su na Pleso doletjeli pripadnici eskadrile švedskog ratnog zrakoplovstva. Jedan od njih je porijeklom Hrvat
Vidi originalni članak

Privilegij da se provoza u švedskom Gripenu imao je satnik Kristijan Jagodić, koji već godinama pilotira na MIG-u. Nakon 45- minutnog leta, nije mogao sakriti oduševljenje.
- Ovo je prvi puta da iz kokpita nisam izašao potpuno mokar, što mi se u MIG-u redovito događa.Gripen je napravljen tako da se pilot dobro osjeća i sve mu je podređeno - oduševljeno je nakon probnog leta rekao satnik Kristijan Jagodić. U posjet HRZ-u i PZO-u u ponedjeljak su na Pleso doletjeli pripadnici eskadrile švedskog ratnog zrakoplovstva. Jedan od njih je porijeklom Hrvat, Robert Krznarić (36). Otac mu je porijeklom iz Modruša, a iako ima švedsko državljanstvo, Robert nije zaboravio domovinu u koju dolazi svake godine. Ovo je prvi puta da je iz Švedske doletio Gripenom.
- Već 13 godina pilotiram za švedsko ratno zrakoplovstvo. U Švedskoj imam obitelj, suprugu Sofiju, kćer Sonju (3.5), te 20-mjesečne blizance Brunu i Ivana, a s djecom odmalena pričam hrvatski.Obožavam svoju obitelj i kada ne letim, kuham, perem posuđe i mijenjam djeci pelene - rekao je Robert. U pilotskoj karijeri ima oko 1500 sati naleta.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • vn37 06.10.2009.

    Gripen je mačak u vreći. Taj avion nije metka ispalio u borbi. Što ih nisu poslali u Afganistan da se bar negdje dokažu?!

  • webasto 05.10.2009.

    gripen http://www.youtube.com/watch?v=cMWybJH3ksM

Komentiraj...
Vidi sve komentare