To je to što me zanima!

Jedni iz zatvora bježe autom, ali on je uskočio u - helikopter!

FRANCUSKA: Redoine Faïd (46) osuđen je na 25 godina zatvora nakon neuspjelog pokušaja pljačke banke 2010. godine, u kojoj je smrtno stradala policajka Aurélie Fouquet
Vidi originalni članak

Francuski kriminalac Redoine Faïd (46) danas je oko 11.20 sati izveo filmski bijeg iz zatvora - uskočio je u helikopter koji je sletio u dvorište kaznionice Seine-et-Marne u blizini Pariza.

Faïdov bijeg omogućila su trojica naoružanih pomagača koji su ga izvukli iz prostorije za primanje posjeta, a prema izvorima Reutersa, nagađa se da je pilot helikoptera uzet kao talac. Helikopter je sletio u Gonosse, sjevernoistočno predgrađe Pariza, odakle su bijeg nastavili automobilom. Pronašli su helikopter koji su kriminalci zapalili, izjavio je za France 3 izvor iz policije.

U devedesetima, Faïd je vođa bande odgovorne za niz oružanih pljački i iznuđivanja u Parizu i okolici. Faïd je još 1997. osuđen na 30 godina, no pušten je nakon odsluženih 10 godina zatvora. Tada je tvrdio da se više neće baviti kriminalom. 

Napisao je knjigu Braqueur: Des cités au grand banditisme o teškom odrastanju u pariškom predgrađu kojim vlada kriminal, što je i njega uvuklo na takav način života, piše BBC.

Nova osuda, ovoga puta na 25 godina zatvora, donesena ne nakon neuspjelog pokušaja pljačke banke 2010. godine, u kojoj je smrtno stradala policajka Aurélie Fouquet. Ukrcavanje u helikopter nije mu prvi pokušaj bijega. Faïd je u travnju 2013. pobjegao iz zatvora Sequedin, kada je eksplozivom raznio pet zatvorskih vrata i uzeo četiri zatvorenika za taoce. Zatim je pobjegao autom. Ponovno je uhićen nakon mjesec dana. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Berger117 01.07.2018.

    kad mi prođe zatvor ja ne bježim već ga iskrcam gdje uhvati ;XD

  • Satna 01.07.2018.

    Zahebo provesiju trebo u politicare pa bi radio sta voli kolko mu volja

  • Dak1959 01.07.2018.

    Nije to ništa , naši kriminalci izlaze iz Remetinca već nakon par dana pritvora uz blagoslov našeg sudstva i nikad se više ne vračaju u zatvor već odlaze na Svjetska nogometna prvenstva .........itd .....itd....

Komentiraj...
Vidi sve komentare