To je to što me zanima!

Jednoglasno su odlučili: SDP ide u restrukturiranje stranke...

U SDP-u, pred kojim je otplata devet milijuna kuna kredita, planiraju uštedjeti novom sistematizacijom radnih mjesta, a štedjet će se i na reprezentaciji, uslugama te dijelom na plaćama
Vidi originalni članak

Predsjedništvo SDP-a u četvrtak navečer jednoglasno je prihvatilo plan restrukturiranja stranke kojim planiraju uštedjeti između dva i tri milijuna kuna na godišnjoj razini.

U SDP-u, pred kojim je otplata devet milijuna kuna kredita, planiraju uštedjeti novom sistematizacijom radnih mjesta, a štedjet će se i na reprezentaciji, uslugama te dijelom na plaćama zaposlenika, doznaje se u stranci nakon sjednice Predsjedništva.

Stranka mora vraćati milijunske iznose kredita kojima su financirane kampanje za parlamentarne izbore 2015. i 2016. godine, dok je na čelu te stranke bio Zoran Milanović.

Kako bi  mogli vraćati nepodmirene novčane obaveze, Predsjedništvo je odlučilo i povećati članarine svojih dužnosnika, sukladno primanjima. Tako bi članarine SDP-ovih saborskih zastupnika trebale porasti više nego dvostruko, sa sadašnjih 400 kuna na oko 1000 kuna mjesečno, kažu u stranci čije se Predsjedništvo oko te odluke jednoglasno usuglasilo.

Članarine bi trebale porasti i SDP-ovim načelnicima općina i gradonačelnicima, sukladno njihovim primanjima.

Plaće zaposlenih u stranci, koje se sada kreću u rasponu od 4500 do 17.000 kuna, trebale bi se ujednačiti. U najniže plaće neće se dirati, 5 do 20 posto smanjit će se plaće do 10.000 kuna, a najviše će se rezati onima s primanjima između 10.000 i 17.000 kuna. SDP ima oko 50 zaposlenih, no otpuštanja, kažu u stranci, neće biti.  

Nova sistematizacija radnih mjesta samo je dio restrukturiranja kroz koji će proći cijeli SDP, u kojemu bi trebalo ubuduće biti transparentnije "tko koliko radi", a 37 SDP-ovih saborskih zastupnika očekuje i više obilazaka terena i komunikacije s građanima.

Nakon što je Predsjedništvo jednoglasno prihvatilo plan restrukturiranja, o njemu bi se u subotu trebao očitovati i Glavni odbor stranke.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • jozabroz 27.01.2017.

    uh, sad imaju fantastican izgovor za gubitke na sljedecim izborima,,))))) uostalom kako cete na izbore kad love nemate, kredite niste vratili,,il se nadate da ce vam netko sad opet dat par miliona kredite za izbore??)))) zbilja naivno nadanje,,

  • ciri bu ciri ba 27.01.2017.

    Sdp ide u lustraciju i nestaje zauvjek.

  • zgubidan30 27.01.2017.

    To je u genama naših SveDrP-ovca,kad nemogu krasti od nekoga drugoga kradu sami sebi,kad im ni to ne pođe za rukom, prebacuju sitniš iz jednog džepa u drugi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare