To je to što me zanima!

Jedva se izvukli živi: 'Zubati' crvi im skoro pojeli sve organe

Ličinke crva bračni par je pojeo zajedno s ulovljenom ribom na kampiranju. Paraziti imaju oštre zube i mogu uništiti unutarnje organe. U tijelu mogu živjeti i 15 godina
Vidi originalni članak

Par iz Viktorije u Australiji proživio je noćnu moru na kampiranju. Upecali su ribu koju su potom skuhali i pojeli. Odmah su dobili probavne tegobe. Mučili su se s kroničnom bolešću nekoliko tjedana do odlaska u bolnicu. Povraćali su, imali bolove u mišićima, a uskoro im je koža počela izgledati poput narančine kore. 

Liječnici su ostali u šoku. Njihova tijela napali su crvi koji su im počeli izjedati unutrašnje organe. Vjeruju kako se par zarazio parazitima iz ribe. To je prvi slučaj gnatostomijaze u Australiji, izvijestio je Australian Medical Journal

Crvi koji su ih napali dugi su između 1 i 3 milimetara. Imaju vrlo oštre zube, a njima nagrizaju unutarnje organe i tkiva. U tijelu mogu preživjeti i do 15 godina, hraniti se vitalnim organima, mozgom ili leđnom moždinom. 

- Kreću se ispod kože i uzrokuju kvržice i svrbež - kazao je doktor Andrew Fuller za Herald Sun. Par se oporavio nakon uzimanja antibiotika. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Tommygun 06.07.2011.

    kad doktori nemaju pojma o cemu je rijec koriste antibiotike,ovaj put antibiotik radi...hehe :D

  • nogometas05 06.07.2011.

    Australija..jako opasna zemlja..puno toga sto gmize,pliva ili leti je potencijalno smrtonosno za covjeka...

  • e moj narode... 06.07.2011.

    ribu su skuhali.., kaki su ti crvi vatrootporni.., azbesni..

Komentiraj...
Vidi sve komentare