To je to što me zanima!

Jeftiniji izlaz: Tvrtke za deset kuna zatvarat će se za 600 kn

Minsitar Orsat Miljenić kaže da bi se izmjenama triju zakona trebao srezati trošak zatvaranja tvrtki, posebno kad su u pitanju tvrtke registrirane kao j.d.o.o. i d.o.o.
Vidi originalni članak

Tekst u Večernjem listu potaknuo nas je da reagiramo, kaže ministar pravosuđa Orsat Miljenić i najavljuje da će u hitnu saborsku proceduru pokrenuti izmjene triju zakona kako bi srezao trošak zatvaranja tvrtki, posebno kad su u pitanju tvrtke registrirane kao j.d.o.o. i d.o.o. Upravo je Milanovićeva vlada inicirala brzo i jeftino osnivanje jednostavnih poduzeća, ali propustili su promijeniti uvjete za zatvaranje tvrtke. 

Jednostavni d.o.o. sa svim se pratećim troškovima može otvoriti za 800 kuna u roku od 24 sata, no kad ga vlasnici žele zatvoriti, cijena je od 15.000 do 30.000 kuna i postupak traje i do dvije godine.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • JerkoKC 07.05.2015.

    Otvoriš firmu,opljačkaš narod i onda je zatvoriš i platiš par kuna i nikom ništa.Povlađivanje sudbene vlasti kriminalcima i kriminalu.

  • trovuk1991 06.05.2015.

    Hoće i kutle platiti za onih svojih 176 tvrtki koje je zatvorio ... zaheban je narod , svašta pamti

  • Crna Dalija 06.05.2015.

    Mene zanima u čemu je fora otvoriti firmu za 10 kn (šta nije istina) a trebati je zatvarati za oko 7000 kn (lažu da je cifra 30.000 pa na dalje).Procedura bi trebala biti obrnuto proporcionalna.To su sve one Milanovićeve fore o samozapošljavanju, pa nakraju ljudi skuže da su više dužni nego kaj su dobili od države! A još i razumijem jdoo ali nikalo doo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare