To je to što me zanima!

Jelena: 'Ostala sam i bez ruke, ali se ne predajem...’

Jelena (24) iz Labina je rođena sa srčanom manom. Morala je na transplantaciju. Nakon nje ge došlo do tromboze pa su joj amputirali ruku
Vidi originalni članak

Jelena Buršić (24) iz Labina nakon duge i teške transplantacije srca i pluća u Beču stigla je kući i uspješno se oporavlja. Iako je nakon transplantacije došlo do tromboze i morali su joj amputirati lijevu ruku, ova hrabra djevojka nikad ne odustaje i za sebe kaže da je presretna.
Iako se rodila s teškom srčanom manom, do prije tri godine živjela je kao sve njezine vršnjakinje. No jednu noć u snu se počela gušiti. Od tada je živjela na kisiku i bila godinu dana na listi čekanja za transplantaciju. Nove organe dobila je u siječnju, a transplantacija je trajala čak 15 sati.
- Kad su mi iz Zagreba javili da imaju organe za mene, odmah sam nazvala u Beč da to provjerim. Mislila sam da je neka pogreška, a nakon toga su me uhvatili strah i panika - prisjetila se. Nakon složene transplantacije oporavak je trajao šest mjeseci, a dva mjeseca je ležala na intenzivnom odjelu, gdje su ju liječnici dva mjeseca održavali u umjetnoj komi.
- Nažalost, nastala je tromboza i morali su mi amputirati lijevu ruku. Oštećen je i živac desne noge pa otežano hodam, ali borit ću se da mi se stanje popravi. Imala sam minimalne šanse da preživim sve to te sam sretna i zadovoljna djevojka bez obzira na sve - kaže optimistično Jelena, a s lica joj ne silazi osmijeh.
U Beču u bolnici bila je mezimica bolničkog osoblja, a sada mora na  redovite  kontrole. Kod kuće odlazi na fitness, koji joj puno pomaže.
- Obitelj i ja prošli smo pravi pakao i imam jedinu želju u životu, ostati zdrava, vesela i pozitivna, te uživati u svakom djeliću života koji je preda mnom. Svoj djeci i ljudima sa sličnim problemima poručila bih da ne gube nadu jer čuda se ipak događaju. Hvala svima koji su nam pomogli da izdržimo - zaključila je Jelena Buršić.

FACEBOOKOM KRATILA BOLNIČKE DANE
U trenutku kad sam pozvana na transplantaciju uz mene su bili roditelji i brat te rodbina i prijatelji koji su me ispratili na moj životni put. Rekla sam samoj sebi da će biti onako kako Bog to bude htio. Ipak sam imala nadu i vjeru da će na kraju sve biti u redu, kaže Jelena. Bolničke dane provodila je uglavnom čitajući poruke podrške na Facebooku, što joj je pomoglo da lakše sve prebrodi.
- Majka i otac su nakon operacije sa mnom bili šest mjeseci u bolnici. Pomogli su mi nakon što sam se probudila iz umjetne kome da počnem vježbati - zaključila je.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • mmmmmmm 28.08.2009.

    Evo i opet je Bog dokazao da postoji i da na zemlji ima anđela,a ti si jedan od njih.Zelim ti puno srece u zivotu i zdravlja veliki pozzzz iz Poreca (svaka ti cast)vijera ti je jaka i ne boj se nicega!!!!!

  • Marivarin 27.08.2009.

    Sa 26 god sam operirao srce i bio u komi 8 dana. Nakon toga covjek nauci da je zivot nesto sasvim drugo. Tebi porucujem da nikad ne odustajes i da se boris za sebe. Puno zdravlja i srece od srca ti zelim na svoj 29 rodjendan!

  • riba5 27.08.2009.

    samo naprijed, bori se i sretno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare