To je to što me zanima!

Jeste li zadovoljni startom predsjednika Josipovića?

Najnovije istraživanje pokazuje da je više od dvije trećine Hrvata zadovoljno izborom Ive Josipovića. Najmanje ga vole Dalmatinci i stanovnici Zagreba
Vidi originalni članak

Nije prošlo ni mjesec dana od inauguracije, a predsjednik Ivo Josipović uspio je uskovitlati prašinu 'mesićevskih' dimenzija. Andrija Hebrang zamjerio mu je da na inauguraciji nije imao dovoljno nacionalnih simbola i da obezvrijeđuje državnost. Predbacio mu je i preuzimanje ovlasti od Vlade, što je stav kojega, čini se, dijeli sa Jadrankom Kosor.  Premijerka mu je zamjerila formiranje Gospodarskog savjeta. A 'posvađali' su se i oko Josipovićeve potpore seljacima. Mnoge je oduševio, a mnoge i razočarao kad je, umjesto  na Zlatnu kunu, otišao na proslavu Chopinove obljetnice. Ustrajno obilazi sve važnije kulturne priredbe, premijere itd. Mnogima se dopalo to što je manje pompozan od svojih prethodnika, ima diskretniju pratnju, manje je "prezidencijalnosti" u njegovoj povorci limuzina itd. Brzina kojom mijenja sastav ureda je zapanjujuća: tri čovjeka iz njegova Ureda, Marko Rakar Mrak, Mato Mlinarić i Drago Pilsel, morali su otići. Neki savjetnici, poput Saše Perkovića, izazvali su dosta negativnih reakcija. Dio analitičara vjeruje kako mu je pola tima sastavio Mesić, a pola Milanović. No tisak u zadnje vrijeme piše da se Josipović odvojio od utjecaja SDP-a. Sve u svemu, daleko je to od "kuhane noge" - samo je pitanje, sviđa li vam se ili ne?

Idi na 24sata

Komentari 30

  • possesed 11.03.2010.

    ..pa nije to mercedes star 30g..pa da kažem vidi jebote zadovoljan sam..šta je ovaj napravio da bi ja bio zadovoljan? nisam zadovoljan..pitajte za godinu dana..

  • miroljubiv 11.03.2010.

    Gospodine predsjedniče,nadam se da ćete pokazati dovoljno mudrosti i hrabrosti i pokazati sebi i svima tko vas špijunira i pokušava Vam oduzeti pravu izvršnu vlast.Hrvatska Vas nije ničim zaslužila,ali ja čekam budete onakav kakav jeste.sretno!

  • TOMO OMIS 11.03.2010.

    S udbašem Perkovićem i lažljivom uvlačušom vrabec mojžeš nemože biti dobar nije on loš nego je marioneta stipe mesića što dokazuje izbor savjetnika morao je vrabec mojžeš zaposliti jer je ostala bez posla te je to mesiću vraćanje dugova a perković je da bi mesić očuvao utjecaj.Dva najvažnije mjestana pantovčaku zauzimaju mesićevi ljudi dakle on predsjednik na daljinski stevana mesića. Čim je daljinski on je očajan predsjednik

Komentiraj...
Vidi sve komentare