To je to što me zanima!

Joe Biden u lipnju odlazi u Veliku Britaniju i u Bruxelles

Američki predsjednik Joe Biden sredinom lipnja će otići na prvo putovanje u inozemstvo, u Veliku Britaniju i u Belgiju, objavila je Bijela kuća u petak.
Vidi originalni članak

Biden će sudjelovati na samitu G7 od 11. do 13. lipnja u Cornwallu  i zatim na samitu čelnika zemalja NATO-a u Bruxellesu 14. lipnja. 

U Bruxellesu će sudjelovati na samitu EU/Sjedinjene Države kako bi naglasio predanost Washingtona "jakom transatlantskom partnerstvu" temeljenom na " zajedničkim vrijednostima", precizira američka vlada.

IZMJENE TRUMPOVIH POLITIKA Joe Biden povećava gornju granicu za prijem izbjeglica

Bijela kuća je priopćila da će uskoro iznijeti više detalja o tom putovanju, "posebice o mogućim dodatnim elementima", što je potaknulo nagađanja o mogućem susretu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Joe Biden  je predložio prošlog tjedna ruskom kolegi u telefonskom razgovoru da se sastanu ovog ljeta u trećoj zemlji na samitu kojim bi stabilizirali odnose između dviju sila. 

PREOKRET Biden bi mogao priznati armenski genocid iz 1915.

Moskva je pokazala zanimanje za tu ponudu. Odnosi između Sjedinjenih Država i Rusije su nagrizeni međusobnim sankcijama i protusankcijama. 

Finska i Austrija su se ponudile da budu domaćini samita.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 25.04.2021.

    Ako se bu popel u Avion, možda smo te sreće da se opet zronda niz štenge.

  • 24.04.2021.

    Samo da ne padne na izlasku iz aviona.

  • IQ 20 24.04.2021.

    Ovaj ce se pogubit pak ima 170 godina zaboravit ce razlog zasto je dosao u UK....

Komentiraj...
Vidi sve komentare