To je to što me zanima!

Još čekaju: Policija ispituje svjedoke, ali svećenika neće?

Ni šest dana nakon što je izbila afera s župnikom kojeg optužuju za pedofiliju policija mu nije pokucala na vrata. Svećenik je iza zidina svećeničkog doma
Vidi originalni članak

Nadam se da će policija postupiti energično i učinkovito, rekao je ministar obrazovanja Željko Jovanović. No policija još nije ispitala don Nedjeljka Ivanova (72), prozvanog zbog zlostavljanja dječaka. Don Ivanov se nalazi iza zidina svećeničkog doma Zmajević u Zadru. Ne izlazi iz sobe i ne javlja se na telefon. U zadarskoj policiji su rekli kako “provode izvide”.

- Obavljaju se razgovori i sa svjedocima i s potencijalnim žrtvama, te se prikuplja dokumentacija, ali budući da je to sve u tijeku, o pojedinim radnjama ne možemo izvješćivati - rekao je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan. Nije htio odgovoriti jesu li ispitali svećenika, no neslužbeno doznajemo da će ga teško i ispitati ako među svjedocima ne nađu nekog koga je župnik zlostavljao u posljednjih deset godina. Za sva zlostavljanja koja su se dogodila prije tog roka, nastupila je zastara.

- Želimo da se to razriješi, ako je kriv neka odgovara, ako nije neka kažu da je nevin, ali istinu moramo znati - poručuju Bibinjci na društvenim mrežama, pitajući se zašto nadbiskup Želimir Puljić i ostali zadarski svećenici koji su znali za prijave mještana protiv don Ivanova nisu sve odmah rekli policiji nego su čekali da slučaj izađe u medijima.

‘Progovorite kao moj brat, ne dajte da se župnik izvuče’

Želim dati podršku svima koji su progovorili, posebno svome bratu Nenadu. On je moj heroj! Žalosno je što su ljudi znali što se događa, a nitko nije reagirao pa i neki roditelji... Mislim da niti jedna kazna nije dovoljna za takav zločin nad djecom. Ako po zakonu slučaj ulazi u zastaru, to je samo dokaz bezvlađa u državi. Nitko nema hrabrosti ispričati svoj slučaj u zadnjih 10 godina, napisala je žena na portalu Bibinje.info.

Idi na 24sata

Komentari 145

  • zec1234567 20.03.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • stara_purgerica 20.03.2012.

    Što crkva ne ukine celibat da ne umaču popovske *impeke tamo gdje ne treba?

  • mrki_os 20.03.2012.

    Sada se svi čudide ovom luđaku a na popisima stavnovništva 88% je krščana, katastrofa, kada ćete shvatiti da je crkva jedna velika legalna mafija koja manipulira ljudima. Ili ne bolje budite ovce i dalje i ne zaboravite na misi ubaciti koju kunu pedofilima u šešir...

Komentiraj...
Vidi sve komentare