To je to što me zanima!

Još gase požar na farmi krava, materijalna šteta je ogromna

Dežuraju vatrogasci i djelatnici farme koja je u vlasništvu osječke tvrtke Žito. Ako vjetar promjeni smjer i dim krene prema kravama oni hitno moraju isprazniti objekte
Vidi originalni članak

Već dva dana vatrogasne postrojbe iz Osijeka i Čepina drže pod kontrolom veliki požar koji je u subotu popodne izbio u hangaru sa sijenom i spremniku stočne hrane na najvećoj slavonskoj farmi krava Mala Branjevina kod Čepina. Još se ne zna točno što je izazvalo požar, no vjeruje se kako je iskrca sa električnog kabela zapalila hangar u kojemu se nalazi 4.000 bala sijena, odnosno preko tisuću tona. 

- Taj je požar nemoguće gasiti. Moramo pustiti da sijeno izgori i kontrolirati vatru kako se ne bi proširila na objekte sa kravama. Za sada nam vjetar ide u prilog jer puše u suprotnom smjeru od životinja. Ako se promjeni, bit će problem - kažu vatrogasci koji nad tinjajućim požarom dežuraju danonoćno. 

Dežuraju i djelatnici farme koja je u vlasništvu osječke tvrtke Žito. Ukoliko vjetar promjeni smjer i dim krene prema kravama oni hitno moraju isprazniti okolne objekte i pustiti krave. Nadaju se da se to neće dogoditi. Materijalna šteta već sada je velika.

>>> Više fotografija pogledajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Viktorija0107 12.09.2011.

    A to su krave valjda pušile ,pa su nepažnjom zapalile sijeno....

  • djk 11.09.2011.

    gazda se polako priprema za pakao

  • 9a3qb 11.09.2011.

    Ima stvarno zanimljivih komentara! Bilo bi bedasto da čovjek sam zapali ono što je pripremio da prehrani i održi stoku zbog nekih novaca od osiguranja kad isto to sada mora kupiti i to vjerovatno za više novaca nego što će dobiti od osiguranja. Istina godina je bila suha pa je vjerovatno i to sijeno bilo suho pa se nije zapalilo zbog vlage, ali to če već reći stručnjaci koji su za to školovani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare