To je to što me zanima!

Još jedan zaraženi, od nedjelje svi iz BiH idu u samoizolaciju

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije potvrdio je 39. slučaj zaraze u Hrvatskoj, a ministar najavio nove mjere zaštite
Vidi originalni članak

Još jedan nalaz u Hrvatskoj pozitivan je na korona virus, a riječ je o osobi iz uskog kruga zaražene obitelji iz okolice Osijeka, piše Večernji list. Izvijestio je o tome Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije, nakon što je u KBC Osijek stigao nalaz za prvi od 12 uzoraka nalaza koji su tijekom dana poslani u Zagreb. Ukupno je troje oboljelih u KBC Osijek.

Ministar Vili Beroš za Dnevnik Nove TV otkrio je kako će se BiH od nedjelje naći na popisu zemalja čiji građani će prilikom ulaska u Hrvatsku morati automatski u samoizolaciju. 

POTVRDIO MINISTAR BOŽINOVIĆ Kršenje samoizolacije: Već smo slali prve kazne od 8000 kuna

Obrazložio je tu odluku činjenicom da tamo postoji lokalna transmisija virusa. Popis zemalja biti će još proširen, zaključio je Beroš, ali u ovom trenutku nije mogao pobrojati koje su to sve zemlje. 

Korona virus u Hrvatskoj je u drugoj fazi od mogućih pet. Da bi ušao u treću fazu potrebna je dokazana lokalna transmisija, objasnio je ministar. 

Idi na 24sata

Komentari 176

  • pero-perić 15.03.2020.

    "od nedjelje svi iz BiH idu u samoizolaciju" Znači pola Hrvatske mora u samoizolaciju!?

  • hyndaii 15.03.2020.

    Ministar LAŽE ! Iz Bosne preko mosta na Savi u Sl.Broda ulaze u par kolona BEZ KONTROLE !Pogledajte na kamere HAK-a kako to funkcionira !!!Treba sve zatvoriti!

  • mily 15.03.2020.

    Zar BiH nije država? Zašto u naputku piše da STRANCI kod ulaska idu u karantenu ili se moraju vratiti u SVOJU državu? Ako dolaze u Hrvatsku ne mogu ići u samoizolaciji, pa gdje stanuju??????

Komentiraj...
Vidi sve komentare