To je to što me zanima!

Još jedna nesreća vlaka, u HŽ-u ne brinu za sigurnost

U nekoliko mjeseci su tri hrvatska vlaka iskočila iz tračnica. Uprava HŽ-a tvrdi kako su najsigurniji prijevoznik. U Plaškom je iskočio vagon u utorak
Vidi originalni članak

Vlak za prijevoz alata naišao je na skretnicu i iskočio iz tračnica u utorak u 6 sati na kolodvoru u Plaškom kraj Ogulina. Vozio je iz Ogulina za Gračac. Kretao se unatrag, a dva su kotača, prelazeći skretnicu, došla u prazan prostor bez šina. Nitko se nije ozlijedio.
- Ovdje radimo godinama i nikada nismo vidjeli da je vlak izletio iz tračnica na ovom dijelu pruge - ispričao nam je radnik u Plaškom, koji je tri sata sanirao štetu na pruzi.
Nezgoda je uslijedila samo tri dana nakon što je u riječki kolodvor velikom brzinom uletio teretni vlak sa 16 vagona. Iskočio je iz tračnica jer su mu otkazale kočnice, a tada je lakše ozlijeđeno troje ljudi. Ljetos je šestero ljudi poginulo u iskakanju vlaka u Rudinama. No u Hrvatskim željeznicama nisu zabrinuti za sigurnost svojih putnika.
- Željeznica je najsigurniji kopneni prijevoznik. Nesreće se događaju, no puno, puno manje nego u drugim vidovima prijevoza - kaže Vlatka Škorić iz HŽ-a.

STROJOVOĐA IZ RIJEČKE NESREĆE JE NESTAO
Sve je ovo prevelik stres za mene. Moram doći k sebi, pa sam napustio Rijeku na nekoliko dana, kazao nam je u utorak strojovođa Nenad Juričić. Upravljao je vlakom koji je iskočio u Rijeci iz tračnica. Kaže da ga smeta medijski pritisak koji je nastao nakon što je optužio policajce da su ga zlostavljali tijekom ispitivanja

PRUGU OTVORILI ZA PROMET
Dionicu pruge Rijeka-Škrljevo otvorili su u utorak za promet nakon što su popravili tračnice i uklonili svu štetu nastalu nakon nesreće u subotu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • drug Tito_1 24.11.2009.

    mafija na djelu, još nitko nije kažnjen za one ljude ljetos što su poginuli,....kome oni mažu oči?

  • bez_komentara 24.11.2009.

    Treba smjeniti kompletnu upravu,nakon nesreće nagibnog vlaka oni što su dobili ostavke sad se nalaze na dobrim pozicijama drugih poduzeća i eto što je kod nas problem što se nesposobni prebacuju nakon što naprave sranje na neko drugo mjesto koje je dobro plačeno i ma gadi mi se ova država,a volim je!

  • JerkoKC 24.11.2009.

    Za sve je to kriv ministar prometa i rukovodstvo na HŽ-u.Pogledajte samo kolika su im menađerska primanja,a na održavanje pruga,vagona i lokomotiva daju sasvim malo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare