To je to što me zanima!

Još nisu istražili da li otac zlostavlja i malog Ivicu (4)

Državno odvjetništvo prije tri tjedna je reklo da je počelo s obradom obitelji, no, dječaka nisu ispitali stručnjaci te bi i njegov iskaz mogao biti nevaljan
Vidi originalni članak

Ivica (4), brat djevojčice Jagode (9) koja je u pismu psihologinji ispričala kako ju otac zlostavlja, još uvijek živi s roditeljima te niije prošao stručnu obradu kako bi se ustanovilo da li je i on zlostavljan. Državno odvjetništvo još je prije tri tjedna izvjestilo da je počelo s obradom kako bi utvrdili da li je tvrdnja iz Jagodina pisma da otac 'muči' i bracu istinita. No do danas ni Ivica ni obitelj nisu prošli obradu stručnjaka. Duži boravak s obitelji i odgađanje stručne obrade, smanjuju vjerojatnost da će dječak dati vjerodostojan iskaz na ročištu. Naime, pretpostavlja se da je pod pritiskom obitelji te da će na obradu doći s već naučenom pričom. Ako njegov iskaz ne bude vjerodostojan, Državno odvjetništvo neće moći kazneno goniti roditelje.
Centar za socijalnu skrb od Općinskog građanskog suda zatražio je donošenje mjere privremenog izdvajanja Ivice iz obitelji dok se ne provjere tvrdnje iz Jagodina pisma. Ročište će, kažu, biti u razumnom roku, piše Jutarnji list.

OVOG TJEDNA ODLUČUJU O JAGODINOJ SUDBINI
Sud bi ovoga tjedna trebao odlučiti i da li će Jagodu ostaviti kod udomitelja. Sa suda kažu da će odluka 'nedvojbeno biti na dobrobit djeteta'. Jagodinog oca oslobodili su optužbi za seksualno zlostavljanje djevojčice. Njeno svjedočenje dok je imala šest godina sud je ocijenio 'nekonzistentnim i nevjerodostojnim'. Kako su oca oslobodili optužbi, curica se trebala vratiti obitelji.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • olnada 23.02.2010.

    Djevojcicinu zelju treba postivati!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • gde 23.02.2010.

    jadna djevojčica,cjeli život će ju to patiti,pitanje hoće li ikada se udati i imati svoju djecu. dovoljno ju je uništio mislim da se više ništa ne mora poduzet da se tom djetetu uništi život,sve je već učinjeno.

  • user_42565 23.02.2010.

    Kakva država takav i sud,sramota šta se čeka neko debelo ubire lovu na ovakve slučajeve..............

Komentiraj...
Vidi sve komentare