To je to što me zanima!

'Josip Đakić će dalje biti član kluba HDZ-a, 100% lojalan...'

Plenković na pitanje hoće li poslušati HVIDR-in zahtjev za raskidom koalicijom sa SDSS-om kaže da HVIDR-a u petak nije rekla da traži da HDZ raskine koaliciju
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković komentirao je u Donjoj Stubici izjave HVIDR-e koja je na konferenciji za medije rekla da je SDSS u Hrvatskoj nepoželjna stranka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Rekao sam prošlog tjedna da HDZ sa svojim partnerima odlučuje tko je u većini i kako ona funkcionira - poručio je premijer. 

Na pitanje je li istup vodstva HVIDR-e udar na njega, jer je njenom čelu Josip Đakić, HDZ-ov zastupnik, premijer odgovora da nije.

- Rekao sam da je gospodin Pupovac na svoj način i u svom stilu reterirao od onih stavova koje smo imali prigodu čuti prije dva tjedna, a koje smo jasno odbacili i ja i svi drugi akteri na političkoj sceni. Treba pažljivo slušati što tko kaže i što kako tko može reći, pa je vjerojatno tako i gospodin Periša danas rekao nešto što nije tako kako ste svi rekli, nego nešto drugačije - rekao je premijer i dodao:

- Đakić će se i dalje ponašati kao lojalan član kluba HDZ-a, to je 100 posto - kazao je. 

Plenković na pitanje hoće li poslušati HVIDR-in zahtjev za raskidom koalicijom sa SDSS-om kaže da HVIDR-a u petak nije rekla da traži da HDZ raskine koaliciju. 

- Oni su na svoj način rekli stvari koje su rekli prije. Ali to je njihov stav, a ne naš - poručio je premijer. 

Podsjetimo, zz HVIDR-e su u petak rekli da nisu za potpirivanje sukoba niti protiv nacionalnih manjina, ali da neće zaboraviti ''što su Pupovčeva braća počinila'.

 

- SDSS nije poželjna stranka u Hrvatskoj niti relevantni predstavnik Srba - rekao je čelnik Glavnog odbora udruge Josip Periša koji kaže da ih SDSS podsjeća na stranku iz devedesetih. 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • urnebes 17.09.2019.

    da je kojim slučajem Đakić učestvovao u drugom svj.ratu, zbriso bi preko granice u odori časni sestara i navuko bi TANGE kao još jedan poznati Hrvat.

  • 16.09.2019.

    Đakić državni neprijatelj br.1 !Više je štete nanio Hrvatskoj nego cijeli rat !

  • generacija57 15.09.2019.

    Plenkoviću, mutiš kao mutikaša.

Komentiraj...
Vidi sve komentare