To je to što me zanima!

Josipa Klemma ispitali i pustili, ipak će se braniti sa slobode

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Policija je u srijedu oko 16.30 sati uhitila Josipa Klemma. Pretresli su mu stan, te prostorije i aute njegove tvrtke. Klemma su nešto prije 23 sata prevezli u pritvor
Vidi originalni članak

Bivši specijalac i vlasnik zaštitarske tvrtke Josip Klemm je u pratnji policije, nešto prije 9 sati, stigao u zgradu Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu. Nakon ispitivanja pustili su ga da se brani sa slobode.

Podsjećamo, policija je u srijedu oko 16.30 sati uhitila Josipa Klemma. Pretresli su mu stan, te prostorije i automobile njegove tvrtke Klemm security. Klemma su nešto prije 23 sata prevezli u pritvor .

U Domu specijalne policije održan je skup podrške Klemmu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zlouporaba ovlasti i položaja

Bivšeg specijalca sumnjiči se za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, kao i pribavljanje imovinske koristi u iznosu od najmanje 3.244.121,73 kuna.

Sumnja se da je Klemm, od početka 2005. do sredine 2007. u Zagrebu, kao direktor jednog trgovačkog društva iz Zagreba, nalagao neosnovana plaćanja sa žiro-računa tog društva na žiro-račune više drugih trgovačkih društava. Ta društva su njegovom trgovačkom društvu, prema prethodnom dogovoru, izdavala račune za neobavljene usluge.

Prije dva tjedna ga ispitao USKOK

Josip Klemm je prije dva tjedna ispitan u USKOK-u zbog zajma od 4.142.966 kuna odobrenog KK Cibona kako bi se platila odšteta KK Zagreb za prelazak košarkaša Darija Šarića u Cibonu . Klemm je tada izjavio kako je taj transfer bio samo jedno od usputnih pitanja.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 71

  • 17.04.2014.

    Sve fina ekipa, stupovi razvoja našeg društva.

  • nibunika 17.04.2014.

    Svim lopovima i kriminalcima je mjesto u zatvoru, bez obzira da li su branitelji ili nisu, da li su lijevi ili desni. Sada kada je Klemm, pritisnut dokazima, priznao sve za što ga se tereti, i ispričao se, nije mu određen istražni pritvor, i branit će se sa slobode, a mnogi će i dalje tvrditi kako branitelji ne mogu biti uključeni u lopovluk, kriminal i pljačku, i organizirat im skupove podrške.

  • samobaniraj 17.04.2014.

    Ima li možda bih državljanstvo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare