To je to što me zanima!

Josip Kregar: Referendum o ulasku u EU neće proći

Kregar kaže kako je probelm matematičke naravi jer na biračkim popisima i dalje postoje davno pokojni, nikad postojeći ili lažno prijavljeni birači
Vidi originalni članak

Na referendumu o ulasku Hrvatske u Europsku uniju može doći do nepredviđenih neprilika, upozorava Josip Kregar. Napominje kako postoji realna mogućnost da referendum ne prođe. Problem je, kaže, matematičke naravi jer na biračkim popisima i dalje postoje davno pokojni, nikad postojeći ili lažno prijavljeni birači.
- Kako u Hrvatskoj ima više birača nego živih ljudi, uz pridržavanje ustavne odredbe da je referendum ispravan ako mu pristupi 51 posto upisanih birača da bi on bio ispravan, upitni su njegova zakonitost, ali i uspjeh - ističe Kregar. Kako se sad čini, na referendum mora izaći mnogo veći broj birača da bi se uz fiktivne birače osigurala većina. Kregar se zbog toga zalaže za ukidanje te ustavne odredbe. No ističe da bi možda najbolje bilo to ponovno preciznije urediti.
- Kompromisni prijedlozi koji su se dosad pojavili u javnosti su loši - tvrdi Kregar. Upozorava i na posljednja istraživanja javnog mišljenja, koja pokazuju da bi za ulazak Hrvatske u Europsku uniji bilo 39 posto Hrvata, da bi 43 posto bilo protiv, a 19 posto je neodlučnih.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • optimist2 10.04.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • dgrden17 10.04.2010.

    nisam za EU i nikad neću biti,samo će nas tako još više pokrasti,bolje da idemo putem švicarske,nedajmo hrvatsku i kunu!

  • mayhem26 10.04.2010.

    Da se provede pravi referendum bez lažiranja ishod bi bio 70-80 % protiv ulaska.Sve sto nam se sada dogadja (Zabrana pečenja rakije,zabrana svinjokolja,zabrana pušenja u javnim prostorima) sve je to zbog EU,a vecina Hrvata to neželi.Jedino zasto bi ja volio uci u EU je da mogu za duplo manje novaca i bez carine dovesti neki motor iz Italije,ali brijem da bez toga mogu tako da.......Fuck EU!

Komentiraj...
Vidi sve komentare