To je to što me zanima!

Josipović: I kad ne izađu na izbore, građani šalju poruku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Naglasio je kako se sudbina hrvatskih građana kreira i u Bruxellesu i kazao kako ne vjeruje da će 25 kandidacijskih lista za izbore za EU parlament zbuniti birače
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović održao je u subotu konferenciju za novinare na kojoj je govorio o radu Stručnog povjerenstva za ustavna pitanja, ali odgovarao i na druga aktualna pitanja. 

- Podržavam Vladu u nastojanjima da poštujući ono što je obveza prema Europskoj uniji sačuva socijalnu stabilnost i da rashode države sačuva na onoj razini koja omogućuje normalno funkcioniranje Hrvatske i kao socijalne i kao funkcionalne zemlje - rekao je predsjednik. 

Europska komisija od Vlade je tražila da u 2014.  proračunski deficit sreže na 4,6 posto BDP-a, 2015. na 3,5 posto i 2016. na 2,7 posto BDP-a. U Zagrebu su se odlučili za manje rezanje u 2014. i najavili da će EK predložiti da se to nadoknadi u 2015. i 2016. godini. 

Naglasio je kako se sudbina hrvatskih građana kreira i u Bruxellesu i kazao kako ne vjeruje da će 25 kandidacijskih lista za izbore za EU parlament zbuniti birače. 

- Građani su mudri i razumiju problem, a i onda kada ne izlaze na izbore i to je neka poruka - rekao je. 


Idi na 24sata

Komentari 97

  • AntoOpačak 07.04.2014.

    Građani uvjek šalju poruke ,samo ih niko ne doživljava.

  • pčela 06.04.2014.

    Kao i bivši,puno priča a ništa ne kaže.S obzirom da je na mjestu predsjednika napravio NIŠTA za hrvatski narod,ne će mi biti žao kada i on na sljedećim izborima postane bivši.

  • niksonvkci89 06.04.2014.

    Tko je od naših političara zaslužio da se kandidira za EU izbore nisu sposobni da riješe krizu u Hrvatskoj a kako će u Evropi,i da u Evropi imaju imalo pameti nebi nijednom Hrvatskom političaru dali da sjedi u EU parlamentu

Komentiraj...
Vidi sve komentare