To je to što me zanima!

Josipović: Knjige na ćirilici za Bunjevce su nekorektan potez

S druge strane mislim da se ne smijemo zaustaviti samo na tome da kritiziramo što je u drugoj državi napravljeno, nego što smo mi propustili, kaže predsjednik
Vidi originalni članak

Taj potez nije korektan, i nadam se da će se ispraviti. S druge strane mislim da se ne smijemo zaustaviti samo na tome da kritiziramo što je u drugoj državi napravljeno, nego što smo mi propustili i gdje je naš problem, rekao je u ponedjeljak predsjednik Ivo Josipović u Pazinu i tako komentirao činjenicu da su bunjevački Hrvati dobili udžbenike na ćirilici od srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića

Na pitanje, da li misli da je to provokacija, Josipović je rekao da je to "zasigurno jedan kontinuitet politike koja želi asimilirati Hrvate u Srbiji". 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • tenco 09.09.2014.

    A nebite se malo zalagali da narod ima sta jesti !?? To ne treba..,svi su imucni...

  • august 09.09.2014.

    zasto ?? pa to je normalna stvar da ako zivis u jednoj drzavi da dobijes i na tome jeziku udzbenike ,gospodine Josipovicu ugledajde se na Nikolica i branite svoje a ne tako jevtino prodavati svoju zemlju i narod , skidam kapu Nikolicu sto se tice te stvari covijek stiti i voli svoje za razliku od vas!! u Srbiji cirilica u Hrvatskoj latinica i nema nikakvih problema!!

  • doxy 09.09.2014.

    E konacno ova tema.smeta vam i branite cirilicu u Hrvatskoj,sta se sad bunite kad Hrvati u Srbiji imaju knjige u skolama na cirilici?

Komentiraj...
Vidi sve komentare