To je to što me zanima!

"Josipović me napada jer sam odbio slaviti 'Oluju' u Kninu"

U intervjuu za srpski list Danas rekao je da se predsjednik Ivo Josipović posljednjih godinu dana počeo pomicati udesno. Odnose s Vladom ocijenio je partnerskima
Vidi originalni članak

U razgovoru za srpski list 'Danas' Milorad Pupovac rekao je da ga predsjednik Ivo Josipović napada jer je odbio njegov poziv da ove godine u Kninu sudjeluje u proslavi akcije Oluja. 

- Moje odbijanje da dođem na proslavu 'Oluje', što od mene dosad nije tražio nijedan hrvatski predsjednik i premijer, svakako je jedan od razloga što je predsjednik Josipović odlučio pokrenuti kampanju protiv mene i optužiti me da ja i nisam toliki zagovaratelj pomirenja između Hrvata i Srba jer na mnogim mjestima održavam 'međuetničke tenzije niskog intenziteta', rekao je Pupovac.

Izjavu predsjednika Josipovića kako dolazak Veljka Džakule u Knin znači da su Srbi priznali hrvatsku pobjedu u Domovinskom ratu i prihvatili svoju domovinu ocijenio je vrlo opasnim načinom potvrđivanja državljanske lojalnosti. 

Saborski zastupnik SDSS-a  i predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) tvrdi da se Josipović posljednjih godinu dana počeo pomicati udesno jer je, između ostalog, lani odbio doći u Jadovno gdje je trebao komemorirati s tadašnjim predsjednikom Srbije Borisom Tadićem čiji su preci ubijeni u tom logoru.

Odnose s hrvatskom Vladom Pupovac je ocijenio vrlo partnerskima. 

Idi na 24sata

Komentari 150

  • ludom 29.08.2012.

    Pitam se što bi taj dotični gospodin učinio da sam mu ušao u dvorište i pokušao ga iz njega istjerati ? Drugo je pitanje što srbi misle da gdje god se pomokre to je njihovo. Gospon Pupovac, ako je srbin rođen u Njemačkoj, to ne znači da je nijemac a kamoli da je pola Njemačke njegovo.

  • ludom 26.08.2012.

    Kada su nas 91. napali pripadnici Vašeg naroda u vlastitoj zemlji, Vi gospodine Pupovac ste trebali (kao viđeniji srbin u Hrvatskoj i intelektualac), učiniti sve na smirivanju tenzija. No pitam se što ste u to vrijeme uopće radili? Uostalom, ako se bilo kome u ovoj zemlji ne sviđa, ima svoju putovnicu, čitav svijet oko sebe i može otići tamo gdje misli da će mu biti bolje. Shvatite gospodine Pupovac da niste u situaciji krojiti pravila u tuđoj kući. Stvar je jednostavna: imate sva manjinska prava usklađena s međunarodnim zakonima o manjinama i toga se držite. Za sve ostalo što se tiče naših, hrvatskih pitanja i problema, pustite nas same da se za to brinemo. Institucija predsjednika države vas mora poštivati kao manjinu, što nikako ne znači da to mora i privatno. Zato vam predlažem da uključite mozak, jer situacija danas se bitno razlikuje od one recimo sedamdesetih.

  • zimbadve 25.08.2012.

    Dosad je Milorad osam godina odlučivao oće li pasti HR vlada ili će ostati na vlasti sa svoja tri glasa, omogućio je srbima da prodaju svoje kuće za 100-tinjak tisuća eura i onda podnesu zahtjev za stambeno zbrinjavanje u istom mjestu ( kad ih povuče želja da imaju gdje doći) i sve po zakonu a mladi hrvatski bračni parovi neka idu u Kanadu jer nemaju pravo na stan, sad o ničemu ne odlučuje i nemože više srbima ostvarivati prava koja ne zaslužuju i normalno da je kriv hrvat a ako još srbi u srbiji ostanu bez dječijeg dopl. i socijale onda će tužiti RH sudu u Strasburgu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare